Interviu cu Bogdan Bob Rădulescu – Actor sau politician?

0
948
Bob Rădulescu

Bob Rădulescu: ,,Eu nu mi-aș anunța candidatura pe un site de socializare”

Bogdan Bob Rădulescu, cunoscut prin prisma emisiunii Epic Show, a mutat activitatea acesteia în mediul online. Pe această platformă, actorul a început colaborările cu Mircea Bravo, dar și cu mulți alți actori. Printre aceștia se numără și Tibi Codorean, fost coleg din emisiunea Epic Show. Bob Rădulescu este unul dintre fondatorii acestei emisiuni, care a fost difuzată pe Prima TV, până în anul 2014.

Pe lângă partea online, Bob Rădulescu este și moderator de evenimente, fiind implicat în foarte multe acțiuni caritabile. A terminat Școala de Arte Populare, după care a studiat Facultatea de Finanțe Bănci și Facultatea de Teatru din Cluj-Napoca.

Am avut ocazia să-l întâlnesc și să vorbim despre cariera sa de actor, dar și despre perioada în care a activat în politică.

Actoria, muncă grea. Bob-  ,, Eu trebuia să oficializez căsătorii prin mall-uri”-

Cum te-ai decis să mergi pe acest drum al actoriei?

Am făcut Finanțe Bănci inițial, deoarece nu am intrat din prima la teatru. În vara anului 2004, petreceam cu niște prieteni, iar cineva mi-a spus ,,ce mi-ar plăcea să fiu în public și te aplaud”. Acestă afirmație m-a pus pe gânduri. A doua zi m-am dus la Facultatea de Teatru și m-am înscris. De când mă știu îmi doream să devin actor și țin minte că atunci când eram mic, mulți oameni le spuneau părinților mei ,,să faceți copilul actor”. Probabil s-a format în mintalul colectiv al oamenilor această asociere, a mea cu un actor. Eu eram un fel de bufon, am scăpat de multe exmatriculări doar pentru că organizam tot felul de spectacole.

Care a fost primul tău loc de muncă în actorie, din care ai avut parte de un câștig material?

În perioada studenției, veneau tot felul de firme care căutau actori pentru evenimente stradale. Moment în care, eu am participat la un asemenea eveniment și m-a observat cineva de la Primărie. În anul 2008, când am terminat facultatea, a venit cineva de la Primărie la mine și m-a întrebat dacă vreau să organizez un eveniment stradal pentru ziua de 1 Decembrie. Am acceptat și am făcut o scenetă cu momentul Marii Uniri. După au venit la mine și mi-au propus un proiect cu ocazia zilei de 14 februarie. Eu trebuia să oficializez căsătorii prin mall-uri, dar de această dată aveau și buget. Iar de acolo lucrurile au început să curgă și am ajuns să îmi câștig existența din teatru.

Care ar fi sfatul pe care l-ai oferi tinerilor actori?

Un sfat pe care l-aș oferi tinerilor actori ar fi să încerce! Pe timpul facultății, ai parte de foarte multe proiecte care sunt organizate de asociații non-profit. Să experimenteze totul acum și să greșească mult pe timpul studenției, pentru că doar așa înveți. Iar atunci când vor fi pe o scenă de teatru să evite greșelile, deoarece atunci își vor câștiga singuri pâinea.

Care este calitatea principală de care are nevoie un actor pentru a evolua în această meserie?

Un actor leneș va fi mereu depășit de un actor muncitor. Pe lângă talent îți trebuie și multă muncă. E atât de faină meseria asta, dar atât de grea. Și nu este un clișeu. Este grea din punct de vedere fizic, pentru că implică niște roluri care te antrenează, dar este foarte grea  din punct de vedere emoțional. Meseria asta îți chinuie sufletul! Cauți mereu în tine, te bați cu tine însuți, iar de multe ori te rănești pe tine pentru a găsi completarea unui rol. Deci dincolo de talent, îți trebuie multă muncă!

Unde consideri că ai avut mai multă libertate și succes cu emisiunea Epic Show, pe internet sau în televiziune?

Pe internet ai mai multă libertate în ceea ce privește conținutul. Când lucram în televiziune mi s-a întâmplat de vreo 2-3 ori să fiu tras la răspundere de un directoraș pentru ceea ce am spus. Mai ales atunci când am vorbit despre Biserica Ortodoxă. Am plătit și amenzi, mi-am asumat ceea ce am spus. Și pe online se întâmplă acest lucru, doar că pe această platformă îți reproșează câțiva oameni care te urmăresc. Nu vine nicio autoritate la tine să te amendeze sau să te concedieze. Eu merg pe un motto: ,,Sunt liber atâta timp cât libertatea mea nu îți jignește principiile tale”. Eu îmi asum tot ceea ce spun și ce public pe această platformă.

De la actor, la politician

,,Pe lângă acea masă de votanți mituiți cu zahăr și făină, există o masă de tineri muncitori care vor o schimbare.”

Cât despre perioada ta în funcția de vicepreședinte al partidului USR. Ce te-a determinat să demisionezi din acea funcție?

Am fost vicepreședinte pentru că eram foarte puțini în partid la acea vreme. Nu a fost mare lucru poziția, eram aceeași oameni care stăteam și strângeam semnături și munceam toți cot la cot. Când s-a aflat că eu sunt vicepreședinte USR, același om care a vorbit acum ceva timp Biserica de rău, m-au sunat cei de la București destul de panicați. Moment în care am decis să demisionez din acea poziție. Eu nu am intrat în politică pentru a deveni un mare politician, ci de a face o schimbare cu un partid nou și cu o mentalitate mult mai deschisă. M-am retras pentru că nu am vrut să murdăresc imaginea USR-ului. Dar trebuie să recunosc că a fost o perioadă frumoasă. Am învățat politică și am învățat și puțin din jocurile lor murdare.

Te gândești să te întorci în politică?

Dacă eu aș reintra în politică, nu se știe niciodată dacă am să fac asta sau nu, eu aș porni cu același gând cu care am pornit în 2016. Aș face-o pentru a schimba ceva. Eu nu înțeleg ce se întâmplă acolo, mulți oameni buni ajung acolo și se schimbă. Asta este încă o nebuloasă pentru mine, ca să zic așa. Unii politicieni zici că nu trăiesc în România și nu văd că pe lângă acea masă de votanți mituiți cu zahăr și făină, există o masă de tineri muncitori care vor o schimbare. Pe ei chiar nu îi reprezintă nimeni?

Cât despre știrile în legătură cu candidatura ta la postul de primar al orașului Cluj-Napoca, ce ne poți spune?

Ha-ha, acea știre. A fost o glumă prost înțeleasă. Eu nu mi-aș anunța candidatura pe un site de socializare, asta este clar. Totul a pornit de la o remarcă pe care am făcut-o asupra unei bătăi de joc a administrației locale. Am făcut o postare pe Facebook în care mi-am spus ofurile în calitate de cetățean care plătește taxe și impozite. La acea postare un prieten mi-a lăsat un comentariu unde m-a întrebat dacă voi candida. Răspunsul meu a fost unul ironic și  afirmativ. Dar a fost o glumă, iar unii jurnaliști au preluat acea glumă ca atare și așa s-a constatat că voi candida. Dar repet, a fost o glumă.

În momentul de față, Bob Rădulescu se ocupă de emisiunea Epic Show în mediul online. În perioada pandemiei, a organizat mai multe podcasturi cu diferiți actori. Pe lângă cariera sa în domeniul actoriei, Bob își dedică o mare parte din timp activităților caritabile.

Sursă foto: Arhivă personală