InterRail – bilete gratuite pentru tineri și călătorii prin Europa

0
324

Te-ai gândit vreodată care e cea mai tare parte în a fi tânăr? Eu zic că accesul redus, gratuit chiar, la tot felul de evenimente, intrări și plimbări. Ce poate fi mai fain decât să mergi peste tot pe gratis doar pentru că ești tânăr, elev sau student? Poate o călătorie prin Europa, prin lume.. Ia stai! E posibil ca prin Europa să poți călători gratis! Hm, dar oare de ce?

În prezent, în Parlamentul European se află un proiect de lege ce urmează a fi dezbătut și, dacă ar fi aprobat, mulți tineri ar avea parte de șansa vieții lor. Acest proiect de lege își propune ca toți tinerii membri ai Uniunii Europene să primească gratuit, la împlinirea vârstei de 18 ani, un bilet de tren care să le asigure o călătorie prin Europa.

interrail-train-europe

Inițiativa vine din partea europarlamentarului german, Manfred Weber, care susține că acest program le va permite tinerilor să descopere Europa indiferent de statutul social. Totodată, proiectul urmărește să îi facă pe tinerii europeni să se simtă incluși în planurile de la Bruxelles.

Dacă proiectul va fi votat, tinerii vor beneficia de această călătorie prin InterRail, vasta rețea feroviară care face legătura între țările și orașele europene. Cu InterRail poți călători în 28 de țări europene, prețul scăzând în funcție de traseu și de numărul țărilor cuprinse. Un bilet va fi valabil o lună.

raildude-interrail-global-pass-map

Nu toate statele UE fac parte din proiectul InterRail. Cetățenii acestor state nu vor putea circula cu trenul, însă au posibilitatea de a opta pentru autobuz sau feribot. Din acest punct de vedere stați liniștiți: România face parte din InterRail.

Așteptăm vești din partea europarlamentarilor. Sperăm să fie bune!

Foto: trainmoutain.co.uk, wikipedia.org, blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.