Internship la Guvernul României, ediţia 2016

0
984

Guvernul României organizează şi în acest an tradiţionalul Program de Internship în cadrul instituţiei. Acesta se va desfăşura în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016 şi va avea ca obiectiv implicarea tinerilor performanți în activitățile Guvernului, pentru dobândirea de către aceștia a experienței și cunoștințelor practice. Vor fi recrutaţi un număr de 150 de stagiari care vor lucra în ministere şi celelalte instituţii participante la proiect. Programul de Internship la Guvernul Romaniei are drept misiune formarea unui corp de elită alcătuit din studenţi şi tineri absolvenţi cu potenţial în vederea îmbunatăţirii calităţii actului de guvernare şi a pregătirii acestuia pentru o carieră ulterioară în administraţia publică centrală şi locală din România.

Calendarul programului:

15 februarie: Lansarea oficială a Programului;

15 mai: Încheierea perioadei de înscriere;

16 mai – 29 mai: Evaluarea candidaţilor;

22 iulie: Deschiderea Programului de Internship;

22 septembrie: Finalul Programului.

1

Care sunt criteriile de selecţie în cadrul acestui program?

1.Trebuie sa deţii cetăţenie romană;

2.Să ai vârsta maximă de 25 de ani la începerea programului;

3.Să fii student sau absolvent al unui unui program universitar ori postuniversitar, în țară ori în străinătate;

4.Experienţa nu este necesară pentru a participa la programul de internship, deşi poate constitui un avantaj. Candidaţii activi pe piaţa muncii (angajaţi) nu sunt eligibili pentru înscriere;

5.Să stăpâneşti o limbă străină de circulaţie internaţională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.);

6.Să deţii cunoştinţe minime din zona tehnologiei informației, preponderent fiind necesare cunoștințe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office;

7.Candidaţii care au participat deja în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului în anii anteriori nu sunt eligibili pentru program.

internship-guvernul-romaniei

Care sunt activităţile întreprinse de stagiari la Guvernul României?

1.Întâlniri comune cu membrii cabinetului;

2.Întâlniri comune cu alţi înalţi oficiali ai statului;

3.Întâlniri comune cu demnitari străini;

4.Vizite de grup;

4.Evenimente comune şi activităţi sportive.

Programul de internship la Guvernul României a debutat în urmă cu trei ani, când din cei peste 900 de aplicanţi, au fost selectaţi doar 25 de tineri care au participat la activităţile desfăşurate în cadrul unor departamente ale Cancelariei Prim-ministrului şi Secretariatului General al Guvernului.

Dacă te consideri potrivit pentru acest program şi îţi doreşti o carieră în administraţia publică, eşti aşteptat să te înscrii pe www.internship.gov.ro. Pentru mai multe informaţii utile poţi intra şi pe pagina de facebook oficială a programului www.facebook.com/internship.gov.ro/.

Surse info: internship.gov.ro, hipo.ro

Sursa foto: internship.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.