Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea – Bucureşti 2016

0
571
Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea - Bucureşti 2016. 2000 de tineri ortodocşi participă la Bucureşti, între 1 şi 4 septembrie, la ceea ce se che

Tinerii ortodocşi din toată lumea se întâlnesc la Bucureşti între 1 şi 4 septembrie. 2000 de tineri cu vârste între 16 şi 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai unor biserici ortodoxe surori, participǎ la „Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea – Bucureşti 2016″. Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Arhiepiscopia Bucureştilor, în colaborare cu Patriarhia Romană.

Evenimentul are loc în contextul Anului Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Întâlnirea reprezintă o încununare a evenimentelor dedicate tinerilor şi organizate în anul 2016 pe cuprinsul Patriarhiei Române.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la București are ca scop formarea tinerilor prin participarea la programe educative, duhovnicești, culturale și artistice din capitală, pentru ca aceștia să devină, la rândul lor, formatori în comunitățile din care provin.

Principalele întrebări la care se doreşte un răspuns în cadrul acestui eveniment sunt:

  1. Care sunt așteptările tinerilor de la Biserică?
  2. Care sunt așteptările Bisericii de la tineri?

În cadrul manifestărilor din 1 4 septembrie 2016 de la București, cele două ateliere de lucru vor fi structurate fiecare pe durata a câte 150 de minute. La acestea vor lua parte tineri împărțiți în 100 de grupe (câte 20 pe grupă).

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile care se vor desfăşura în cele două secţiuni găsiţi pe ito2016.ro .

Evenimentul de deschidere va avea loc joi, 1 septembrie 2016, la ora 18.00, pe esplanada Catedralei Patriarhale, când tinerii participanţi vor fi întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

 

Programul evenimentelor

  • Ȋn prima parte a zilelor de vineri, 2 septembrie, şi sâmbăta, 3 septembrie 2016, tinerii vor participa la două ateliere de lucru a căror tematica este „Importanța şi activitatea tinerilor în Biserică”. Aceste ateliere se vor desfăşura în mai multe unităţi de învăţământ din Capitală;
  • Ȋn a doua parte a celor două zile, tinerii vor vizita obiective culturale din capitală;
  • Ȋn seara zilei de vineri, după un moment de rugăciune la Catedrala patriarhală, va avea loc un concert de muzică uşoară în Parcul Titan (IOR), începând cu ora 20.00;
  • Sâmbătă seara, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală, va avea loc o conferinţă cu tema Iisus Hristos – Bucuria Vieţii, urmată de Procesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei Catedrala patriarhală;
  • Duminică, 4 septembrie 2016, începând cu ora 09.00, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Patriarh Daniel va adresa un mesaj celor prezenţi. În încheiere, ştafeta evenimentului va fi predatǎ Arhiepiscopiei Iaşilor, viitoarea organizatoare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi.

„Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea” este organizată în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 şi 6, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române.

Surse info: hotnews.ro, ito2016.ro

Sursa foto: ito2016.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.