Întâlnire cu Grigore Leșe – mentor la incubator

0
145

Ce?

Cum e omul așa-i și cântecul. Iar în data de 30 octombrie de la ora19.00. venim în mansarda incubatorului  cu sufletul frumos ca să ne fie și nouă cântecul duios. Ne adunăm să-l ascultăm pe împăratul doinelor, pe Grigore Leșe, vorbind despre folclor, despre obiceiuri și despre viață. Iar de-om fi curioși, vom afla De ce cântă omul? și Când cântă omul?  Și când ne-o fi inima mai plină de dor, ne-om pune pe horit o doină-n cor.

“Cântecele nu sunt împietrite, se înmoaie şi dau rod după cum sunt oamenii, reuşind să ducă lumea, să izbăvească, să dea lumină.” (Grigore Leșe).

Cu cine?

Cu maestrul Grigore Leșe.

Înzestrat cu un glas răscolitor, cu talent și sensibilitate, Grigore Leșe este un luptător pentru păstrarea autenticității în folclor. A stat printre oameni ca să le cunoască viaţa, obiceiurile și trăirile. Predă cursul de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, a realizat emisiunile „Drumurile lui Leşe” la Radio România Actualităţi şi „Lumea şi muzica tradiţională” la Radio România Cultural, precum și seria de televiziune “La porţile ceriului” (TVR Cultural). Vocea sa unică în spațiul românesc este completată de mânuirea dibace a instrumentelor tradiţionale dragi maestrului, cum ar fi fluierul, cavalul, tilinca și toaca cu care ne încântă în concertele susținute în țară și în străinătate.

Când?

Vineri@incubator107 , 30 Octombrie de la 19:00 la 21:00

Unde?

Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Nu vă panicați! incubator107 nu vă trădează, ci devine cetățean model.
Donația de 30 lei va fi obligatorie, dar ai 4 excepții de la regulă. Ești rebel, dar rebel legal.

1. COMBINATORUL: n-ai bani. Vino cu 2 prieteni care plătesc și te-ai scos!
2. VIZIONARUL: plătești toate întâlnirile unui atelier, dai cu 15% mai puțin.
3. PRÂSLEA: ești student sau elev, dai 20 lei.
4. OAMENII MEI: vii cu gașcă de minim 5 incubatoriști,dați fiecare 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.