Instrumente de tortura

  0
  2572

  Porția de macabru pe săptămâna asta. Enjoy!

  Taurul de bronz

  Se mai numește si „taurul sicilian” și a fost inventat în Grecia antică. Sub animalul din bronz se aprindea un foc, pentru a prăji efectiv condamnatul, care era introdus în interior printr-o portiță. A fost construit în așa fel încât să amplifice strigătele victmei care se rumenea, încât să semene cu urletele unui taur.

  the-brazen-bull

  Leaganul lui Iuda

  Având în vedere că arată ca un scaun mai înalt, cred că vă dați seama unde intră, mai exact, vârful piramidei. Se ridica victima cu un sistem de scripeți, apoi se așeza pe metalul ascuțit in prealabil. Tot procesul se desfășura în fața judecătorului. Dacă vreun condamnat nu era destul de gras, cât să-l „ajute” gravitatea, îi erau atârnate greutăți de picioare.

  judas-cradle

  Iron Maiden

  Preferatul meu, încă de când eram copil și eram un fan înfocat al Familiei Addams (nu că acum n-aș mai fi). O cușcă de metal cu cap de femeie, plina de ace pe interior, menite să străpungă corpul victimei. Scopul instrumentului nu era să provoace o moarte rapidă, de aceea țepii nu atingeau organe vitale, ci diferite membre ale corpului. Condamnații agonizau ore, chiar zile întregi.

  iron-maiden

  Patul de tortură

  A fost construit ca să distrugă articulațiile condamnatului. Victima era așezată pe dispozitivul sub formă de pat și întinsă până ce membrele îi erau dislocate. Pare dureros? Se spune că ar fi cea mai groaznică metodă de tortură medievală. Din păcate, nu se oprea aici, ci abia cand membrele erau rupte de restul corpului.

  the-rack-torture

  Para angoasei

  E de la sine înțeles că instrumentul avea formă de pară, constituită din mai multe segmente. Printr-un șurub, părțile se desfăceau una de cealaltă, mutilând orificiile în care era introdusă. A fost creată pentru cei care comiteau adultere, homosexuali și mincinoși. Se pare că era folosită uneori și pe post de căluș, nu doar pentru mutilare.

  chole-pear

  Furca ereticilor

  Era folosită împreună cu niște pantofi din metal, dotați cu țepi metalici în dreptul călcâielor. Furca era un obiect mic, cu două capete: unul intra în stern, iar celălalt în bărbie. Condamnatul era forțat să stea pe vârfuri și cu capul pe spate, timp de ore întregi, cât era interogat. De asemenea, furca era utilizată și pentru a impedica victima să adoarmă, atunci când era atârnată de tavan.

  heretics folk

  Trasul pe roată

  Roata era o invenție mult mai populară decât restul. Cel pedepsit era fixat pe ea, apoi, odată ce se învârtea, călăul folosea un ciocan de fier pentru a-l lovi în diferite părți ale corpului. Odată ce oasele erau rupte, victima era lăsată pe roată pentru ca păsările să se poată delecta cu carnea proaspătă. Deși, de obicei, dura zile întregi pentru ca omul să moară de deshidratare, uneori se folosea „the blow of mercy”, adică aplicarea unei lovituri fatale, care zdrobea stomacul și pieptul, pentru o moarte rapidă.

  a368_Wheel

  Astea sunt „preferatele” mele, dacă mă pot exprima așa. Pentru că sunt doar o mică parte dintre instrumentele medievale de tortură, îmi propun să revin cu câteva dintre cele moderne.

  Sursă foto: amazingradio.com, planetdeadly.com, brainboxd.com, haunted-yorkshire.co.uk, oddee.com