Doi tineri din București au creat o aplicație care-i ajută pe elevi să învețe mai ușor și mai plăcut. Noul concept se numește InstaSchool și nu seamănă deloc cu conceptul clasic de eLearning:

„Termenul de eLearning a devenit foarte rece și nu prea are legătură cu elevii de gimnaziu și liceu. De cele mai multe ori o astfel de platformă oferă posibilitatea colaborării dintre elevi și profesori, schimbul de materiale digitale și teste, toate într-o interfață neintuitivă și formală.

Dincolo de scop în sine, învățatul trebuie să fie ușor și distractiv, bine structurat și să ofere constant senzația de progres.”, declară Alexandra I., unul dintre cei doi fondatori ai proiectului.

Elevii au la dispoziție, pentru început, 3 jocuri prin intermediul cărora pot învăța într-un mod mai plăcut, își pot testa cunoștințele sau se pot întrece cu colegi și elevi din alte școli.

În prima parte a anului școlar 2016/2017, InstaSchool își propune să ofere conținut pentru clasa a 8-a și a 9-a, urmând ca în anii următori să ofere materie pentru toți anii de gimnaziu și liceu.

„În următoarele 2 luni vom face update-uri săptămânale cu îmbunătățiri, sperând că până la finele anului școlar vom avea mai multe funcționalități, care să-i ajute pe elevi în procesul de învățare online”, ne spune Francisc B., co-fondator InstaSchool.

Deși proiectul este destinat exclusiv elevilor, este foarte posibil ca și cei mari să-l folosească pentru a-și testa cunoștințele ca într-un joc de trivia.

InstaSchool poate fi accesat pe Facebook aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here