marți, iunie 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăTehnologieSocial mediaInstagram renunță la Swipe Up

Instagram renunță la Swipe Up

Instagram se află într-o etapă de actualizare constantă a funcționalităților, anunțând recent că va elimina funcția de Swipe Up din Stories din data de 30 august 2021.

Swipe-up-ul, care între timp a devenit un termen per se pentru utilizatorii aplicației Instagram, va fi înlocuit cu stickere care vor avea același efect. Mai exact, vor fi implementate stickere care vor putea fi apăsate și care te vor redirecționa pe un link extern.

De ce stickere și cine beneficiază de ele?

Instagram a început testele acestei funcționalități la începutul acestei veri. Astfel, în iunie, dezvoltatorii aplicației au testat utilitatea stickerelor pentru mai multe categorii de utilizatori, și nu doar pentru cei care aveau acces la Swipe Up (pentru că, momentan, Instagram permite doar utilizatorilor cu cel puțin 10.000 de urmăritori să facă trimitere spre un link extern direct din Story).

Vishal Shah, fostul directorul de produs al Instagram, declara pentru The Verge la momentul testelor că stickerele se potrivesc mai bine cu modul în care utilizatorii folosesc platforma. De asemenea, scopul secundar al funcționalității este să încurajeze folosirea mai frecventă a stickerelor.

Singura diferență dintre cele două funcționalități este că, spre deosebire de Swipe Up, stickerele nu doar redirecționează spre un link extern, dar le și permite utilizatorilor să răspundă la respectivul Story.

Cât despre cine va putea sigur să folosească funcționalitatea începând cu 31 august, Instagram spune că momentan doar cei cu 10.000 de urmăritori vor beneficia de funcționalitate, dar încă evaluează posibilitatea de a o extinde pentru mai mulți utilizatori.

RELATED ARTICLES

Most Popular