Insatiable, o comedie cu umor negru ca să râzi și să plângi, adusă de Netflix

  0
  1051
  Insatiable
  sursă foto: Netflix

  Mai știți când eram mici și o urmăream pe Debby Ryan alături de gemenii Cole și Dylan Sprouse în The Suite Life on Deck? Iată că după ce toți cei trei actori au crescut, fiecare a plecat pe drumul său, iar Debby Ryan, Bailey – fata de la țară, a sfârșit ca personaj principal în noul serial semnat de Netflix: Insatiable. O comedie cu umor negru, dramatică și controversată care a creat furori în rândul adolescenților și al adulților deopotrivă.

  Despre ce este vorba în Insatiable: O adolescentă agresată apelează la concursurile de frumusețe pentru a se răzbuna, ajutată de un antrenor aflat în dizgrație care realizează în curând că este depășit de situație.

  Am să mărturisesc că la început nu eram atrasă de subiectul serialului, dar părerea mea s-a schimbat pe parcurs. Patty (Debby Ryan) începe prin a fi o adolescentă hărțuită din cauza obezității sale și intră într-un conflict cu un vagabond care vrea să îi fure mâncarea, motiv pentru care ajunge să o și lovească în maxilar. Acest scurt episod determină o schimbare majoră care o ajută să slăbească și, după părerea sa, să fie frumoasă. Nu trece însă mult timp până să își dea seama că a fi slab nu înseamnă nimic dacă are sufletul urât.

  Insatiable
  Personajul principal înainte de transformare (sursă foto: The Advocate)

  Pe parcurs ce acțiunea înaintează mai sunt implicate și alte personaje în povestea de viață a fetei: o mamă care este fostă alcoolică și luptă cu dependența în orice mod poate (Sarah Colonna), prietena cea mai bună a lui Patty care trece printr-un proces al descoperirii de sine (Kimmy Shields), doi bărbați care încearcă să-și accepte sexualitatea și să lupte cu stigmatele societății elitiste în care sunt nevoiți să trăiască (Dallas Roberts și Christopher Gorham).

  Pe lângă ei mai sunt și alte tipare pe care le întâlnim în societate, precum tânărul care suferă din cauza relației șubrede cu părinții (Michael Provost), copilul adoptat (Irene Choi) sau o fată care este puternic afectată de mediul în care trăiește și caută alinarea în narcotice și în alcool (Erinn Westbrook).

  Insatiable
  Distribuția serialului la evenimentul de lansare. (sursă foto: 989wclz.com)

  Până la finalul celui de-al 12-lea și ultimul episod am ajuns să iubesc personajele și diversitatea pe care au arătat-o. Am admirat în special că deși Patty este mai mult o anti-eroină cu multe probleme de rezolvat, este unul dintre puținele seriale care nu tratează adolescenții și problemele acestora în glumă. Ca să nu mai menționez că există LGBT, elemente de religie care afectează oamenii în viața de zi cu zi, fat shaming, concursuri de frumusețe și modul în care impactează gândirea tinerelor fete.

  Sunt prezentate consecințe și asumare pentru fapte ilegale, o luptă continuă pentru a înțelege modul în care funcționează lumea și adaptarea în funcție de lucrurile pentru care lupții. Deși o comedie cu umor negru, ar trebui extrase cele câteva lecții pe care producătorii le-au avut în vedere.

  Insatiable
  Patty înainte și după transformare. (sursă foto: Youtube)

  Personal, o să recomand Insatiable celor care luptă să se accepte așa cum sunt, dar și celor care au dubii în anumite privințe. Regăsirea în anumite personaje nu e un lucru rău, atât timp cât te ajută să îți accepți și rezolvi problemele :).