Influencerii din social media au fost interzişi într-un hotel de lux din Irlanda după un scandal

0
88
influencerii din social media au fost interzişi
Hotelul The White Moose Cafe din Dublin, Irlanda

Influencerii din social media au fost interzişi într-un hotel de lux din Irlanda. Totul a avut loc ca urmare a unui scandal.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

Problemele au început când Elle Darby, un influencer din Regatul Unit, a trimis un e-mail conducerii hotelului The White Moose Cafe din Dublin. În cadrul acesteia, tânăra s-a prezentat drept un „influencer social media axat în mare parte pe zona de lifestyle, frumuseţe şi călătorii” care îşi dorea o colaborare cu aceştia.

Dar în ce context urmau, teoretic, să se înţeleagă? Darby dorea să viziteze capitala Irlandei în preajma Zilei Îndrăgostiţilor, împreună cu iubitul său. Ea a decis că îşi dorea să stea la hotel după ce l-a găsit pe Internet, dar doar pe gratis.

influencerii din social media au fost interzişi
Elle Darby

De ce? Deoarece considera că publicitatea pe care avea să le-o facă urmăritorilor ei – 87.000 pe YouTube şi  76.000  pe Instagram – avea să fie suficient de mare cât să acopere consumul.

La finalul mesajului, britanica de 22 de ani a mai adăugat că a mai avut o colaborare cu Universal Orlando, în Florida, care a fost benefică pentru compania americană.

Care a fost răspunsul?

Bineînţeles, răspunsul directorului hotelului, Paul Stenson, a fost negativ.

Acesta i-a spus căare nevoie de mult tupeu pentru a trimite un asemenea e-mail, dacă nu chiar de foarte mult respect de sine şi demnitate”. Ulterior, el a continuat spunându-i că angajaţii localului nu vor fi plătiţi pentru serviciile care urmau să îi fie aduse.

Ce a urmat?

Darby a fost atacată de numeroşi utilizatori de reţele sociale. Aceştia au criticat-o pentru alegerea de a profita de pe urma hotelului.

Numeroasele răspunsuri negative au făcut-o, însă, şi să publice un videoclip pe YouTube. În acesta, ea şi-a apărat „bunele intenţii”, dar a şi acuzat conducerea The White Moose Cafe de „rea voinţă” pentru publicarea răspunsului.

S-a oprit totul aici?

Chiar deloc. Nici hotelul din Dublin nu a fost ocolit de critici.

Răspunsurile negative au dus, însă, la un răspuns relativ neaşteptat. Adică anunţul că influencerii din social media au fost interzişi. Principalul motiv care a stat în spatele deciziei a fost „simţul de îndreptăţire” al comunităţii de bloggeri.

O altă justificare a mai venit pe contul de Snapchat al The White Moose Cafe. În cadrul acesteia, directorul hotelului a pus la îndoială intenţiile bune din spatele cererii. El a fost de părere că tânăra „ar fi spus lucrui pozitive despre local doar pentru că primea totul gratuit”.

surse info: independent.co.uk, zf.ro, facebook.com/WhiteMooseCafe

surse foto: irishpost.co.uk, zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.