IndieFrame – un instrument digital pentru jurnalistul din tine

Dacă visul tău e să devii jurnalist și vrei să dai lovitura, ești mereu la locul potrivit în momentul potrivit și ai spirit de inițiativă, atunci IndieFrame face lucrurile infinit mai ușoare pentru a te lansa în peisajul media sau, pur și simplu, pentru a-ți transmite mesajul unui public larg.

Considerată un Uber media, IndieFrame este o platformă digitală de distribuție, lansată pe data de 21 noiembrie 2016, de doi jurnaliști din Danemarca, Cecilia Valsted și Lars Brusk.

IndieFrame invită amatorii și jurnaliștii independenți să încarce material multimedia pe platformă, să stabilească un preț de cumpărare și să intre în contact cu trusturi, publicații și agenții de presă dispuse să preia contra cost materialele.

Ideea din spate e simplă: tu ții ochii larg deschiși la ce se petrece în jur și, în cazul unui eveniment important, surprinzi momentul și îți transformi atenția într-o sursă de venit sau într-un start profesional promițător. IndieFrame e pentru jurnalistul din tine.

Clean, smooth, easy

Fiind o platformă de tipul user-generated content, dezvoltătorii s-au văzut nevoiți să acorde o atenție sporită detaliilor structurale. Aplicația e disponibilă pe IOS și Android, în AppStore, respectiv în Google Play; acceptă materiale video și foto; le protejează printr-un watermark IndieFrame și plasează 80% din suma primită/material furnizorului de conținut.

Astfel, este încurajat jurnalismul civic sau jurnalismul de ocazie și permite accesarea unor imagini în exclusivitate din zone de conflict, greu accesibile echipelor media. Dacă îți faci cont pe IndieFrame, poți alege să rămâi anonim din motive de securitate, dar, în orice caz, ți se cere să precizezi locația în care te afli și în această manieră, dacă în vecinătatea ta se întâmplă un eveniment major, de interes național ori global, clienții IndieFrame te pot contacta din proprie inițiativă, solicitându-ți materiale.

Partener principal: România

La două săptămâni de la lansarea în România, IndieFrame a atras în jur de 700 de utilizatori, iar conținutul e deocamdată modest, poze cu brazi de Crăciun, luminițe, zăpadă și instantanee de la alegerile recente. Viitorul însă sună bine și studenții de la Jurnalism au ocazia să-și exerseze aptitudinile într-un mediu dinamic, deschis, fără constrângeri materiale.

Astăzi, mai oricine poate să filmeze și să fotografieze orice, de la platouri cu mâncare Instagram-like la proteste, discursuri, interviuri și abuzuri de tot felul. Aplicația a fost finanțată de guvernul danez cu 250 000 de euro, iar firma IT, Tremend Consulting, care a produs propriu-zis platforma e românească.

Conceptul din culise

Povestea din spatele IndieFrame a început ca o inițiativă cinematografică, pornind mai precis de la documentarul Burma VJ. Filmul este un ansamblu de imagini surprinse cu camera ascunsă, în timpul demonstrațiilor din Myanmar împotriva puterii militare de acolo. Pentru că pelicula propune o incursiune periculoasă într-o zonă de conflict greu accesibilă, oferind astfel o perspectivă autentică a tulburărilor politice de acolo, Burma VJ a fost nominalizat la Oscar, în 2010.

IndieFrame a început ca un șir continuu de semne de întrebare: cum pot avea acces jurnaliștii în zonele fierbinți de pe Glob fără a-și compromite viața? Cum poate un civil să transmită un SOS eficient, atrăgând atenția asupra problemelor sociale care îi pun în pericol integritatea fizică și psihică? În ce mod se poate transforma industria media într-o lume mult mai conectată cu problemele globale reale? Noi am găsit deja răspunsul… IndieFrame!

Check this out: https://www.indieframe.com/

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here