Școala de bine-afiș

Duminică, 23 februarie a avut loc ultima sesiune de ateliere din cadrul proiectului Școala de bine. Proiectul a oferit elevilor din București și din țară zece sesiuni de ateliere creative, fiecare sesiune fiind formată din trei ateliere: teatru, dans și comunicare creativă. Scopul proiectului Școala de bine este promovarea educației culturale în școli și licee atât în zone rurale, cât și în București. 

Peste 400 de copii și tineri au participat la cele trei ateliere creative, coordonate de actorul Vlad Bălan, balerina Corina Aldea și psihologul Bogdana Fati. Din cei 429 de elevi, peste 200 fac parte din grupuri vulnerabile.

Cele zece sesiuni de ateliere au avut loc în București la Școlile Gimnaziale numărul 190 și 165 și la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, în Prahova la Școala Gimnazială din comuna Gornet și la Școala Gimnazială din comuna Măneciu, în Buzău la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și în Dolj la Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova, Școala Profesională din Valea Stanciului și la Centrul Aripi de Lumină, Craiova.

La Școala de bine, cu ajutorul atelierelor creative, copiii au învățat să se raporteze la exemple concrete în care arta și cultura le pot fi de un folos real, de ce este important să simtă că sunt înțeleși, de ce cărțile sunt cele mai bune resurse pentru problemele lor; cum și de ce dansul îi face mai fericiți, cum teatrul îi poate ajuta să râmână calmi, să socializeze mai mult, să fie mai toleranți și bogați în idei și experiențe. 

„Am învățat că dintr-un simplu obiect pot face tot ce vreau eu și că imaginația mă poartă departe.” – Gabriela, 15 ani, Școala Gimnazială, comuna Gornet, Prahova.

Proiectul este derulat de Asociația Culturală ACT și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.