A început SPOTLIGHT – Festivalul Internațional al Luminii

0
45

Ieri a avut loc deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional al Luminii – SPOTLIGHT, organizat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB. Cu toate că vremea a fost capricioasă, numeroșii spectatori sosiți în Piața George Enescu au urmărit show-ul Illuminaire al companiei austriece Phoenix Fire Dancers, un spectacol care celebrează lumina, cu proiecții laser, numere de dans și jocuri impresionante de foc, însoțite de un fundal sonor pe măsură: demonstrația de tobe live dată de Vienna Light Orchestra.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. În 2009 a fost declarată sărbătoare oficială a planetei noastre de Organizația Națiunilor Unite. SPOTLIGHT – Festivalul Internațional al Luminii marchează evenimentul în parteneriat cu Festivalul Internațional al Luminii din Berlin, prin două proiecții speciale, realizate de artistul Daniel Margraf:

Artistic projection. Cu un design ce redă frumusețea naturii, proiecția de pe Biblioteca Centrală Universitară ne aduce aminte că monumentele arhitecturale și Pământul, cu creaturile sale, au nevoie să le protejăm. Proiecția folosește motive precum jungla, levănțica și fluturii, ca simboluri ale importanței respectului față de natură.

Sitting guardians of time. Proiecția realizată pe statuile amplasate în fața Teatrului Odeon celebrează frumusețea și fragilitatea fluturilor. Simpaticele creaturi sunt companioni care însoțesc ființa umană din trecut până în viitor. Ei sunt conectați direct la trecutul și viitorul umanității în calitate de „gardieni” ai polenizării.

Festivalul continuă în fiecare seară, până duminică, 23 aprilie, între orele 20:30 și 23:00 cu instalații, proiecții și sesiuni de video mapping care transformă Calea Victoriei într-un gigant spațiu expozițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.