Incepe ManiFEST!

  0
  262

  Afis cu program_4sept2014

  Echipa ManiFEST anunță că este pregătită să își primească oaspeții la primul Festival internațional pentru o lume fără fracturare hidraulică, care se va desfășura în acest an la Puiești, Vaslui. La o lună de la lansarea „la apă” a acestei inițiative, după eforturi pe alocuri supraomenești și cu sprijinul multor oameni din societatea civilă la care nici nu speram, iată că visul devine realitate și poate fi văzut de toată lumea.

  În ultimele săptămâni, s-au împărțit pliante, s-au lipit afișe, s-au semnat contracte, s-a definitivat programul de muzică și ateliere civice, s-au strâns fonduri, totul la „foc automat”. Pentru a vedea detaliile ultimelor noutăți despre festival, accesați categoria „noutăți” de pe pagina festivalului (www.festivalmanifest.ro).

  Programul pe zile și ore al Festivalului poate fi consultat aici:http://www.festivalmanifest.ro/program/.

  Pentru mai multe detalii despre cazare, aici:http://www.festivalmanifest.ro/cazare/.

  Cei care au nevoie de trasnport, pot accesa grupul de Car Sharing (Mașina la comun), aici:  https://www.facebook.com/groups/272540306274306/

  Artiști confirmați:

  Artiștii și trupele care vor cânta la prima ediție a Festivalului ManiFEST: Gologan (BG) / Frances Leader (UK) /Aria Urbana / Maria Răducanu / Harry Tavitian & Mihai Iordache / Baba Dochia / El Negro / STEMA / Fine, it’s Pink / Crowd Control / Soul Serenade / The Division of Joy / Taissia & Teodor Amarandei / Aud Band / Tzetze&Friends / Lish / Afty / Dj EllieN / Rotaru / Fanfara de la Valea Largă / Gabriela Diaconescu/ Miruna Diaconescu/ Trupa de teatru  MMA, a companiei independente de Teatru, Teatru de Kartier, din Bacău

  Dorim să precizăm că toți artiștii și toate trupele confirmate până în prezent au acceptat să cânte pro bono la festival, evenimentul fiind susținut financiar în cea mai mare parte din donații. Orice ajutor este binevenit în acest sens, iar cei care doresc să susțină financiar desfășurarea festivalului, vor găsi toate detaliile necesare pe pagina: http://www.festivalmanifest.ro/donatii/

  ManiFEST- Prezentare generală

  Rezistenta Puieşti, Rezistența Pungești, Grupul Fără Fracturare, Grupul de Intervenție Civică, în parteneriat cu primăria Puiești, vă invită la ManiFEST, primul festival pentru o lume fără fracturare hidraulică, care va avea loc la Puiești, judeţul Vaslui, în perioada 6-8 septembrie 2014.

  Noi, mai multe organizații și grupuri informale care se opun fracturării hidraulice, sprijiniţi anul acesta de Primăria comunei Puieşti, judeţul Vaslui, ne-am unit eforturile pentru a organiza primul festival dedicat menținerii curate a apei, aerului, pământului și a sănătății oamenilor, prin stoparea fracturării hidraulice. Ideea festivalului a pornit de la conştientizarea faptului că problemele sociale şi politice se pot comunica mult mai uşor prin intermediul artei şi al muzicii.

  Festivalul ManiFEST de la Puieşti reprezintă prima ediţie a unui eveniment civic multianual care trage un puternic semnal de alarmă asupra pericolelor fracturării hidraulice în exploatarea hidrocarburilor, punând accentul pe dreptul comunităţilor şi al indivizilor la un mediu curat. Dorim, prin acest festival, să prezentăm alternative de dezvoltare pentru comunităţile rurale, dincolo de extractivism şi exploatarea nesustenabilă a resurselor naturale.

  Festivalul va contribui la întărirea conştientizării problemei fracturării hidraulice în România, mai ales în rândul tinerilor. De asemenea, va sprijini comunităţile rurale din zona Moldovei, şi nu numai, în lupta lor împotriva fracturării hidraulice. Festivalul este organizat de o echipă de voluntari din mai multe orașe, precum și din diaspora. Acesta va ajuta, printre altele, și la consolidarea taberei de rezistenţă de la Puieşti.

  Fracturarea hidraulică reprezintă un procedeu de extragere a gazelor de şist şi a altor hidrocarburi neconvenţionale cu impact extrem de nociv şi ireversibil asupra mediului şi sănătăţii umane.