Au început pregătirile pentru cea de-a doua ediţie a festivalului de teatru destinat tinerilor actori – Hyperion iese la Godot. În săptămâna 8 – 12 iunie 2015, pe scena de la Godot Café-Teatru îşi dau întâlnire studenţii şi masteranzii celor mai importante universităţi de artă teatrală din România, dar şi elevi de la licee vocaţionale din Bucureşti şi din ţară. Alături de Facultatea de Arte – Geo Saizescu de la Universitatea Hyperion, în cursa pentru câştigarea trofeului festivalului s-au înscris în concurs spectacole de licenţă şi spectacole de disertaţie ale U.N.A.T.C. – I.L. Caragiale din Bucureşti, ale Universităţii Dunărea de Jos din Galați și ale Universităţii Ovidius din Constanța.

La secțiunea destinată liceenilor vor participa elevi ai Liceului de Arte Margareta Sterian din Buzău, precum și elevi ai Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti din București.

Festivalul conţine o secţiune individuală – one man/ one woman show – gândită special să pună în valoare unicitatea actorului, precum şi secţiuni de dezvoltare personală prin mijloace alternative de artă teatrală, concretizate în ateliere şi workshop-uri de improvizaţie, dans, monolog interior, păpuşi-marionete, scenografie. Aceste ateliere vor fi susţinute de profesori ai Universităţii Hyperion şi se adresează publicului larg de toate vârstele.

Programul zilnic al activităţilor din festival este cuprins în intervalul orar 10 – 17. Vă invităm,aşadar, la o săptămână de teatru tânăr, la Godot Café-Teatru, în Centrul Vechi, strada Blănari nr. 14. Intrarea este liberă la toate atelierele şi spectacolele cuprinse în festival.

Componenţa juriului, titlurile spectacolelor din festival, precum şi programul Galei de închidere a festivalului de teatru Hyperion iese la Godot, vor fi anunţate într-un comunicat viitor.

Director executiv:                                                                                                        

Conf. univ.dr.Vlad Leu

0723553001

vladone.leu@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here