luni, ianuarie 17, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipÎncepe cea de-a XI-a ediție a Congresului Studenților din România

Începe cea de-a XI-a ediție a Congresului Studenților din România

Uniunea Studenților din România organizează în perioada 16 aprilie-13 mai cea de-a XI-a ediție a Congresului Studenților din România. Evenimentul central îl constituie Adunarea Plenară care va avea loc în data de 12 mai, începând cu ora 11:00 în sala ”C.A. Rosetti” a Palatului Parlamentului.

Congresul Studenților din România a prins contur în anul 2008, creând astfel cadrul optim prin care studenții să discute în mod direct cu actorii decizionali problemele cu care se confruntă în derularea sistemului educațional. Astfel, prin intermediul acestuia se implementează procesul de dialog structurat între studenți și actorii relevanți la nivel național în vederea îmbunătățirii sistemului educațional românesc.

La 100 de ani de la Marea Unire, Uniunea Studenților din România își propune să identifice o parte din cele mai relevante neajunsuri ale sistemului educațional și să contureze cadrul ideal pentru următorul secol. Astfel, ajuns la cea de-a XI-a ediție, Congresul Studenților din România va aborda subiecte de actualitate, dar și de viitor, cum ar fi dezvoltarea spiritului civic, însușirea educației financiare și dobândirea competențelor antreprenoriale.

Anul 2018 aduce o noutate proiectului, astfel că USR implementează un sistem de conferințe organizate în marile centre universitare din țară, cu scopul de a afla problemele studenților la scară micro. Fiecare conferință regională, este antecedentă unei sesiuni de lucru sub egida campaniei Comment pentru trasarea principalelor direcții care să reprezinte temele de discuție în cadrul conferinței regionale.

Programul conferințelor regionale este următorul:

16 aprilie – Oradea

20 aprilie – Iași

23 aprilie – Cluj Napoca

7 mai – Craiova

8 mai – București;

În urma conferințelor se va întocmi câte un raport local, iar unite vor reprezenta temele de discuție ale Adunării Plenare.

Împreună #ConstruimViitorul!


Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențească din țară, reunind un număr de 108 organizații din 17 centre universitare.  Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități. Uniunea Studenților din România este reprezentată în Consiliul Economic și Social al României.

Contact:

Alin GRIGORE
Președinte
Uniunea Studenților din România (USR)
alin.grigore@uniunea.ro
0767 97 97 83

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular