Începe cea de-a IV-a ediție a Consiliului Național al Tinerilor din România

0
91
Începe cea de-a IV-a ediție a Consiliului Național al Tinerilor din România

Forumul Tinerilor din România organizează în perioada 10-13 octombrie, cea de-a IV-a Ediție a Consiliului Național al Tinerilor din România. Proiectul își propune să aducă pe agenda publică a entităților române (instituții, ONG-uri, patronate, sindicate etc.) viziunea tinerilor cu privire la domeniile care au un impact direct asupra lor. Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea spiritului civic al tinerilor, iar prin intermediul acestora, la creșterea calității vieții în comunitățile din care aceștia provin.

În cadrul proiectului se vor organiza ateliere și traininguri pe 5 tematici de interes care se încadrează în cele 11 Youth Goals stabilite la nivelul Uniunii Europene, dar și în cele 17 obiective de dezvoltare durabilă (SDG):

  1. 1 – O Uniune Europeană (UE) mai conectată cu tinerii
  2. 2 – Sănătate mintală și bunăstare
  3. 3 – Învățământ de calitate
  4. 4 – Spații ale tinerilor și participare pentru toți
  5. 5 – O europă verde și durabilă

Principalele soluții și concluzii o să fie prezentate în cadrul Adunării Plenare, iar rezoluția o să fie înaintată către toate instituțiile de resort.

Fă-ți vocea auzită și hai să construim împreună viitorul!

Înscrie-te și tu până pe data de 5 octombrie 2019, accesând următorul link http://bit.do/CNTR!
”Trăim într-o lume în care din ce în ce mai des ni se transmit <cele mai bune soluții> pentru problemele pe care le avem, dar fără ca noi, tinerii beneficiari, să fim consultați sau să ne implicăm direct în procesul care ne privește. Consiliul Național al Tinerilor din România este despre tinerii din întreaga țară, despre tinerii care cred în Generația lor!

”Suntem încrezători în faptul că împreună putem stimula implicarea tinerilor în viața societății, chiar prin propriile exemple, așa că vă așteptăm la București să găsim cele mai bune și cele mai sustenabile soluții pentru viitorul nostru și al societății în care trăim!” , Alin GRIGORE, Președintele Forumului Tinerilor din România

Proiectul este cofinanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, iar alături de noi sunt partenerii de la Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Uniunea Studenților din România, Asociația Studenților din Universitatea București și IQool, cărora le mulțumim pe această cale!