Începând de miercuri, studenții pot călători gratuit cu trenul

0
3923

Începând de miercuri, studenții pot călători gratuit cu trenul

Acum ceva timp, studenții au primit vestea minunată că pot călători gratuit cu trenul, începând cu 1 februarie. Astfel, de mâine, 1 februarie, te poți duce liniștit acasă, mai ales dacă ai zile libere între examene.

Prin urmare, studenții pot să-și achiziționeze legitimațiile de călătorie gratuite și online sau de la automatele de bilete ale operatorilor de transport feroviar.

Fie că ești student la o universitate de stat sau una privată, vei beneficia de transport gratuit, începând de miercuri. În total, vorbim de un număr de 464.273 de studenți și toți sunt beneficiari, fără vreo discriminare. Condiția principală este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, recunoscută de minister, într-un cuvânt.

Gratuitatea e valabilă pentru tot anul calendaristic. Ceea ce e și normal, de îndată ce, pe parcursul verii, tot student ești.

Pentru biletele la vagon clasa I, cușetă (de 4 sau 6 locuri) sau vagon de dormit, studenții vor fi nevoiți să achite doar diferența de clasă sau suplimentul, nu și contravaloarea biletului de bază, acesta fiind gratuit și pentru aceste tipuri de locuri.

Astfel, gratuitatea se va acorda în baza legitimațiilor de student pentru reducere la transportul feroviar, în acest an universitar, și în baza unor legitimații de student speciale pentru gratuitate, ce vor fi emise începând cu anul universitar următor. Studenții care nu beneficiază în prezent de legitimații de student pentru reducere la transportul feroviar vor putea beneficia de gratuitate în baza unor adeverințe de student.

Așadar, începând de miercuri, 01.02.2017, transportul feroviar gratuit va fi oferit studenților, indiferent de: forma de finanțare a studiilor (buget/taxă), vârsta acestora, de naționalitate sau dacă ești la o instituție privată sau de stat. Vor beneficia de un număr nelimitat de călătorii, indiferent de distanțele sau rutele călătoriilor, inclusiv pe perioada vacanțelor.

sursă text: www.hotnews.ro și www.dcnews.ro

sursă foto: www.dcnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.