Deputatul european Siegfried Mureșan organizează, în perioada 24 iulie 2017 – 22 ianuarie 2018, cea de-a 5-a ediție a programului de stagii de practică „Primul pas în cariera europeană” în cadrul biroului parlamentar din București. Programul se adresează studenților din ciclul de licență și master cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care doresc să se familiarizeze cu activitățile Parlamentului European și, totodată, să acumuleze cunoștințe și experiență profesională în domeniul politicilor europene și al comunicării politice.

„Am lansat acest program de stagii în 2015 pentru a veni în sprijinul tinerilor cu rezultate academice bune, cu spirit de inițiativă, care-și doresc o carieră în instituțiile naționale și europene sau în comunicare politică. Mă bucur să afirm că, în cele 4 ediții ale programului de stagii de până acum, am avut peste 200 de candidați înscriși, dintre care am selectat 20 de tineri să participe la programul de stagiu și să vadă, astfel, cum funcționează biroul unui deputat european. Așa că, dragi studenți, dacă vreți o carieră în instituțiile europene sau în comunicare politică, aștept să vă înscrieți la selecția programului de stagii până în data de 10 iulie”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

Stagiul de practică durează trei luni și se va desfășura în două perioade: 24 iulie – 23 octombrie 2017 și, respectiv, 23 octombrie 2017 – 22 ianuarie 2018. Tinerii interesați sunt invitați să trimită dosarul de candidat până în data de 10 iulie 2017 la adresa de e-mail internship@siegfriedmuresan.eu.

Candidații trebuie să fie studenți în ciclul de licență sau master în domenii ce vizează activitatea Parlamentului European (Științe politice, Relații internaționale și studii europene, Științe juridice, Studii economice, Științe ale comunicării, Administrație publică, Istorie). Dosarul de participare trebuie să conțină CV-ul candidatului (format european), foaia matricolă a studiilor universitare, în copie (sau oricare document eliberat de universitate care atestă situația notelor, în original sau în copie) și o scrisoare de intenție cu dimensiunea de maximum 4.000 de semne cu spații.

Anunțarea candidaților selectați se va face până în 19 iulie 2017, urmând ca aceștia să confirme până pe 21 iulie 2017. Programul de stagii nu este remunerat, dar participanții vor beneficia de o vizită de lucru gratuită la unul dintre sediile Parlamentului European din Bruxelles și Strasbourg. La sfârșitul perioadei de practică, fiecare participant va primi o adeverință care atestă efectuarea stagiului.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here