Pe ritmuri de blues – Interviu cu Soul Serenade

0
469

1524958_628959867163405_55942783_n

 

„Simple music is the hardest music to play and blues is simple music” – Albert Collins

Andrei, Adelina și Codruț împărtășesc aceeași pasiune și anume: dragostea pentru muzică. Împreună ei formează trupa SOUL SERENADE și de ceva timp muzica lor răsună prin localurile din București. Ambiția, perseverența, dar și talentul de care dau dovadă cei trei ne-au făcut și pe noi puțin curioși. Așadar, cât ai spune „music lover” am pregătit acest interviu pentru ca și voi să îi cunoașteți mai bine! Iată ce am aflat!

1. Cum a luat naștere Soul Serenade?

Eu(Andrei) am început să cânt cu Adelina în vara anului 2011, după o scurtă perioadă în care cântasem în formula de „one man band”. Acela ar fi punctul de pornire, însă noi simțim că Soul Serenade a prins contur cu adevărat din momentul în care l-am luat alături de noi pe un bun prieten și un minunat muzician, Codruț Andrei (mandolină). Această întregire fericită în formula actuală de trio s-a produs în septembrie 2012.

2. Care este povestea din spatele numelui?

Povestea este destul de simplă. Ne-am inspirat de la numele piesei „Soul Serenade” cântată de King Curtis, un renumit saxofonist din anii 60.

3. Ce v-a determinat să participați la Festivalul de Blues din Franța?

Participarea noastră la festival a venit în urma selecției naționale. Cântam de foarte puțin timp împreună, așa că mereu ne vom aminti cu bucurie de șansa oferită chiar la începuturile trupei.

IMG_3143

4. Care a fost reacția voastră după ce ați câștigat locul doi?

Stăteam undeva în public când a avut loc decernarea premiilor. Eram încrezători, însă, fiind în poziția de debutanți, eram sceptici. Noi ne bucuram că am putut avea o astfel de experiență după doar câteva luni în formula de trio. În momentul în care au început să dea câteva detalii legate de câștigători și au început cu „Cei mai tineri din concurs și cu prima participare a țării lor natale…” deja începusem să ne bucurăm! Am urcat pe scenă să primim premiul, ne uitam unii la alții, pe fundal se auzea o piesă de-a noastră, totul părea ireal.

5. Cum ați descrie experiența trăită acolo?

Ca cel mai fericit și motivant început posibil pentru trupa noastră, mai ales ca prim debut în afara țării.

6. Ce artiști din muzica blues admirați?

Desigur că este o listă lungă. De la cei care au declanșat totul și anume Charlie Patton, Blind Willie Mctell, R.L. Burnside, până la artiști contemporani care continuă să adauge noi „culori” stilului, trupe ca Tedeschi Trucks Band, Gary Clark Jr.,Vintage Trouble și alții.

IMG_3089wx

7. În fiecare trupă există tipologii diferite de oameni. Ce cuvânt v-ar descrie cel mai bine pe fiecare în parte?

Adelina-echilibrată, Codrut-meditativ, Andrei-determinat.

8. Unde vă putem auzi cântând în perioada următoare?

Concerte viitoare, înregistrări, interviuri, le puteti găsi pe toate pe pagina noastră de Facebook.

9. Ce recomandări muzicale le-ați face cititorilor IQool?

Am avea multe sugestii, câteva din ele ar fi: Donny Hathaway, R.L. Burnside, Vintage Trouble și, de ce nu, King Curtis – „Soul Serenade”.

Pe Soul Serenade îi puteți asculta aici.

Sursă foto: arhivă personală.