In Memoriam Cătălina Buzoianu: Ca o aripă de înger @BFringe9

0
99
Cătălina Buzoianu-afis

Întâlnire- eveniment în cadrul #BFringe9!
Pe 15 octombrie la ora 19:00!

„Scriu cu imagini – aş putea spune despre oricare spectacol al meu.”, spunea Cătălina Buzoianu într-unul dintre interviurile sale.

Anul acesta, în cea de-a noua ediție a festivalului, Bucharest Fringe își dorește să onoreze amintirea Cătălinei Buzoianu printr-o întâlnire-eveniment, între o parte din artiștii cu care a lucrat de-a lungul timpului și public.

Ne dorim să aflăm direct de la oamenii care i-au însoțit creația de-al ungul anilor, cum se articula procesul muncii la scenă, ce a însemnat pentru fiecare dintre ei și cum i-a format profesional întalnirea cu Cătălina Buzoianu.


În cadrul evenimentului sunt invitați scenograful Velica Panduru (fiica doamnei Cătălina Buzoianu), regizorul Mihai Măniuțiu (prin teleconferință), actrița Marcela Motoc, coregraful Lorette Enache, muzicianul Mircea Florian, actrița Roxana Guttman și Loreta Popa de la Muzeul Național al Literaturii Române, toate cu scopul de a redescoperi și celebra omul din spatele artistului Cătălina Buzoianu.


Întâlnirea va fi moderată de Oana Cristea Grigorescu, critic de teatru și redactor la Radio România București, redacția Teatrul Național Radiofonic.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu CINEMARATON, care va realiza atât proiecția documentarul făcut de la Laurențiu Damian cu ocazia acordării titlului Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”, cât și o serie de proiecții cu imagini de arhivă din spectacolul
Dimineață pierdută.

De asemenea, ca parte a reliefării influenței pe care Cătălina Buzoianu a avut-o asupra istoriei teatrului românesc, în programul din acest an al festivalului se regăsește și ultimul spectacol semnat de marea regizoare, „A(m) iubi(t) iubirea”, un spectacol-poezie, plin de emoție, care va avea loc în cadrul #BFringe9 pe 16 octombrie!

Este un spectacol de poezie, proză, cântec, toate semnate de Nina Cassian, a cărei valoare în literatura română este inestimabilă. Un spectacol construit în jurul iubirii, despre și pentru iubire, interpretat de Roxana Guttman, Mihai Nițu și Naomi Guttman.

Bilete la Spectacolul A(m) Iubi(t) Iubirea

Intrarea la evenimentul In memoriam Cătălinei Buzoianu: Ca o aripă de înger este liberă pe baza unei rezervări la adresa comunicare@teatrulapropo.ro.