În aprilie, fă ocolul Pământului cu TV5MONDE!

  0
  109

  Luna aceasta, TV5MONDE te invită să evadezi prin intermediul programelor sale către destinații cu totul și cu totul noi… Începem cu Europa, șerpuind prin Britania, Aquitaine și Bosnia, pentru a face o oprire pe una dintre cele mai frumoase insule, La Réunion, unde trebuie să ajungem neaparat în viața aceasta. Drumul este magic, și se încheie cu îndepărtata Oceanie, pe care o veți descoperi în seria de documentare dedicate Australiei.

  Găsiți poveștile tuturor emisiunilor noastre, alături de programul integral al lunii aprilie, pe noul nostru site multilingv: europe.tv5monde.com/ro

  Fotografii, aici.

  Thalassa: Bretania, preferinţa pentru Armor / Thalassa, Spécial Bretagne, le choix de l’Armor – Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 19.40      

  „Sunt aici ca să rămân” ar putea fi deviza lui Antoine, Alexis, Régine şi Kito, toţi bine stabiliţi în Vest, într-un peisaj care îţi taie răsuflarea, deopotrivă sălbatic şi fragil. Iubitori ai pământului sau ai mării, ei au decis să îşi construiască viitorul de-a lungul acestor coaste, în ţinutul Armor.

  Prezentator: Georges Pernoud.

  Video, aici.

  Copiii mării: O locuitoare din Aquitania în Réunion / Les enfants de la mer : Une Aquitaine à La Réunion  (o serie de trei episoade)

  Luni, 4 aprilie, de la ora 22.00  

  Aventurierul Nicolas Vanier le însoţeşte pe Nina şi pe Morgane pe La Réunion. Insula prezintă un litoral cu bogăţii excepţionale, care le va oferi nişte experienţe marcante: botezul prin scufundare şi vizitarea unui sit arheologic subacvatic, descoperirea unui recif de corali, și înotul alături de ţestoasele marine, o specie protejată. În plus, nu ratați o selecție a celor mai bune emisiuni , în 11 aprilie, de la ora 22.00.

  Realizator: Frédéric Abittan (Franţa, 2015)

  Cu participarea lui Nicolas Vanier.

  Video, aici.

  Bosnia: feţe noi / Bosnie : les nouveaux visages

  Sâmbătă, 9 aprilie, de la 19.40                   

  Raphaël pare să se afle în pădurea amazoniană. De aici, de pe râul Tara, va începe aventura sa bosniacă, în compania lui Danilo, instructor de rafting. Vor coborî pe torentele râului către Foça. Apoi se vor îndrepta către parcul naţional Sutjeska, în compania lui Borko…

  Prezentator: Raphaël de Casabianca.

  Video, aici.

  Trecem frontierele: Australia / Au-delà des frontières, australie

  O nouă serie de șase episoade

  În fiecare duminică, de la 19:15. Din 17 aprilie

  Explorați cele mai frumoase orașe ale Australiei prin intermediul seriei de documentare TV5MONDE realizate în țara cangurilor! Călătoriți împreună cu actorul și prezentatorul elvețiano-german Sven Furrer, străbateți întreaga Australie și veți înțelege de ce australienii susțin că sunt cea mai fericită națiune din lume! O călătorie fascinantă în profunzimea acestei țări a contrastelor și a extremelor.

  Copyright fotografii:

  Thalassa : © France 3/Thalassa

  Les enfants de la mer : © MADE IN PM

  Bosnie : Sladjana Perkovic / Bo Travail !

  Australie : © Reto Vetterli /SRF

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.