„Impuls în comunitate” – Un nou apel de proiecte pentru activarea și implicarea comunității timișorene

0
31
„Impuls în comunitate” – Un nou apel de proiecte pentru activarea și implicarea comunității timișorene

Centrul de Proiecte Timișoara a lansat astăzi, 11 martie, apelul „Impuls în comunitate”, o nouă oportunitate de finanțare nerambursabilă din bugetul local al Timișoarei pentru acțiuni, proiecte sau programe de educație, tineret, mediu, spațiu urban și smart city. Aplicațiile se depun pe site-ul Centrului de Proiecte, până la data de 9 aprilie.

Sesiunea „Impuls în comunitate” 2022 are un buget total de 2.000.000 lei. Din aceștia, 450.000 lei sunt alocați pentru educație proactivă, 450.000 lei pentru aplicații care activează tinerii din comunitate, 450.000 lei pentru mediu și calitatea spațiului urban și tot 450.000 lei pentru aplicațiile care propun soluții de smart city. Fondul de contestații este de 200.000 lei.

Valoare pentru comunitate, din comunitate

„Această oportunitate se adresează celor care își investesc întreaga energie în educație, celor animați de munca lor cu și pentru tineri, celor neobosiți în activismul lor pentru protejarea mediului natural și/sau urban, dar și celor care își aduc contribuția în comunitate prin tehnologii inteligente care ne conectează și ne îmbunătățesc calitatea vieții”, a explicat Florentina Fekete-Müller, coordonatoarea acestei sesiuni de finanțare.

Prin apelul „Impuls în comunitate”, municipalitatea timișoreană încurajează metodele inovative și excelența în educație, diminuarea inegalităților de șanse în dezvoltarea copiilor și tinerilor, precum și gândirea critică a acestora pe teme relevante și de actualitate. Miza este implicarea tinerilor în activități care valorizează multiculturalitatea, incluziunea socială și egalitatea de șanse, conectându-i la acțiuni globale. 

De asemenea, se caută soluții de protejare a mediului, a spațiilor verzi și a biodiversității din spațiul urban, dar și acțiuni, proiecte sau programe care îmbunătățesc calitatea vieții în comunitate prin design ori tehnologie. Se caută soluții de digitalizare și inovare puse la dispoziția orașului, dezvoltate în echipe care să atragă studenți talentați, tineri sau profesioniști din plan local sau străinătate deschiși să se implice în comunitate.

Aplicațiile pot fi depuse online, pe pagina apelului „Impuls în comunitate” începând de astăzi, 11 martie, până la data de 9 aprilie, ora 17:00. Rezultatele intermediare vor fi afișate pe 29 aprilie. Între 2 și 8 mai vor fi analizate contestațiile, iar în data de 9 mai vor fi afișate rezultatele finale.

Centrul de Proiecte caută evaluatori independenți

Totodată, Centrul de Proiecte Timișoara lansează azi și apelul de candidaturi pentru formarea comisiei de evaluare a aplicațiilor care vor fi înscrise la apelul „Impuls în comunitate”. Pot candida experții independenți cu experiență în mecanismele finanțărilor nerambursabile, precum și cu experiență de minimum 3 ani în cel puțin unul dintre cele 4 domenii acoperite de către această sesiune de finanțare: educație, tineret, mediu sau smart city. Data limită pentru înscrierea online a candidaturilor pe pagina Centrului de Proiecte este 30 martie.