Impreuna pentru sanatatea rurala

  0
  650

  Ne confruntam in zilele noastre cu un exod al medicilor , de un system bolnav care nu investeste in sanatate si de o lipsa de cadre medicale in zona rurala. Unii oameni nu au mai fost consultati de ani buni de zile.

  sanatate rurala

  “Impreuna pentru Sanatatea Rurala” este un proiect pe baza de voluntariat infiintat de Societatea Studentilor de Medicina Generala din cadrul Universitatii “Carol Davila”.  Proiectul de voluntariat se desfasoara sub forma de caravane de sanatate in localitati fara acces la investigatii medicale in cadrul unui weekend.  In calitate de voluntar va spun ca am fost in judete diverse precum Neamt, Calarasi, Tulcea, Ilfov , Ialomita si acum ajungem in Teleorman. Suntem o echipa, toti uniti de un singur scop: sa ajutam oameni!

  De fiecare data cand ajungem intr-o locatie suntem intampinati cu mult entuziasm , iar doctorii si rezidentii incearca sa consulte cu rabdare cat mai multi oameni.

  Fiecare persoana trece printr-un sistem de consulatii, incepand cu analize (glicemie, trigliceride, cholesterol), examen clinic, consult cardiologic cu efectuare si interpretarea electrocardiogramei. Alte investigatii si consultatii sunt: ecografie, audiometrie, consult oftalmologic, dermatologic, ginecologic , inclusiv test Babes-Papanicolau. Si copii primesc consult pediatric. In urma acestor investigatii localnicii vor putea fi indrumati catre servicii medicale de specialitate.

  1 3

  Pe parcursul proiectului vor fi observati factorii de risc pentru sanatate (diabet zaharat, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate, alcool, fumat), iar studentii vor sustine prezentari cu caracter educativ populatiei generale referitoare la optimizarea stilului de viata, igiena orala si igiena alimentatiei. In aceasta editie va fi alaturi si un voluntar anti-tuberculoza care va informa populatia despre Tuberculoza, o problema foarte actual, cu care ne confruntam frecvent.

  La sfarsitul editiei , celor doua zile, beneficiaza de aceste consultatii gratuite peste 200 de persoane, voluntarii plecand obositi dar cu sufletul plin de satisfactie!

  Cea mai mare realizare a noastra se vede pe chipul fiecarui om care ne multumeste ca am venit in comuna sau satul lui!

  https://www.facebook.com/Impreuna.Pentru.Sanatatea.Rurala

  5

  2

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.