Eurobasket 2017
sala polivalenta cluj

În perioada 2 septembrie – 9 septembrie 2017 s-a desfășurat la Cluj-Napoca grupa C a Eurobasket 2017 (Campionatului European de Baschet Masculin). Grupă din care făcea parte și România.

Tricolorii,  pe ultimul loc în grupa Eurobasket 2017

Naționala noastră nu pornea cu șanse foarte mari de calificare în  următoarea fază a competiției. Astfel, tricolorii nu au furnizat nicio surpriză și au terminat pe ultimul loc în grupa din care mai făcea parte Spania, Croația Muntenegru,  Ungaria și Cehia.

De asemenea, trebuie menționat că primele trei reprezentative  au în componență jucători din NBA, cel mai puternic campionat din lume la acest nivel și sunt formații foarte bine cotate la nivel european.

România a pierdut toate meciurile din grupă, terminând cu minim de puncte, 5 la număr. Deoarece în baschet echipele pierzătoare sunt notate cu un punct în clasament.

Meciul împotriva Ungariei  de la Eurobasket 2017 a fost unul mai special. Cu peste 9.000 de oameni în tribune,  o parte din cele două galerii au tratat cu spatele imnul naționalei adverse.

De asemenea, românii au avut scandări  ca “Pământ Românesc”  sau “Afară, afară cu ungurii din țară”.

Clasamentul final a fost următorul:

1.    Spania 10p
2.    Croaţia 9p
3.    Muntenegru 8p
4.    Ungaria 7p
5.    Cehia 6p
6.    România 5p
*Echipele scrise cu bold s-au calificat mai departe

Rezultatele tricolorilor au fost următoarele:
România – Cehia         68-83
Croația – România        74-58
Spania – România        91-50
România – Ungaria        71-80
Muntenegru – România  86-69

Pau Gasol a  devenit cel mai bun marcator din istoria Eurobasket

Starul spaniolilor, Pau Gasol, ce evoluează în NBA la San Antonio Spurs, a stabilit un record european în Sala Polivalentă de la Cluj.

Împotriva Ungaria, chiar în ultima zi a Eurobasket 2017, acesta a ajuns la 1.111 puncte marcate în meciurile de la Eurobasket. Spaniolul l-a întrecut pe francezul Tony Parker, ce avea 1.104 puncte  înscrise. De altfel, Pau Gasol a stabilit si a 200 a prezență pentru echipa națională în meciul cu România.

Meciul s-a terminat 84-67 pentru spanioli, ce au terminat grupa cu victorii pe linie, iar Pau Gasol a marcat 20 de puncte.

Marc Gasol (2.16 metri), Pau Gasol (2,13 metri) și Juan Carlos Navvaro (1,93 metri) s-au îngrămădit pe banchet din spate a unui taximetrist din Cluj-Napoca pentru o plimbare către centrul orașului. Mai jos aveți imaginea ce a creat momente de amuzament în rândul fanilor:

Sursa: Social Media

Străinii, foarte mulțumiti de oraș

În perioada desfășurării Eurobasket 2017 au venit la Cluj-Napoca fani din Spania, Croația, Muntenegru, Ungaria și Cehia, iar după spusele lor aceștia s-au simțit foarte bine și au descoperit un oraș frumos, cu mâncare bună și oameni foarte amabili.

Mateo, Fran și Filip  au venit pentru a vedea naționala Croației.  Cu niște costume ce au fost atracția tribunelor, aceștia au străbătut tot orașul și au avut nopți pline.

Mateo a spus pentru  ILoveCluj că: „Clujul este este un oraș excelent. Suntem pentru prima dată aici. Eu am mai fost în București, dar îmi place Clujul mai mult. Restaurantele sunt bune, mâncarea este bună și viața de noapte este… uau. Am avut nopți grele cu adevărat. Am stat cinci zile, dar din păcate plecăm acasă pentru că nu mai avem bani”.

Sursa: IloveCluj

Din Cehia, pentru Lukas și Vit Eurobasket 2017 a fost al patrulea turneu împreună cu naționala țării lor.

Aceștia au declarat că: „A fost greu. Cum de ce? Am avut multe băuturi de gustat, în cantități mari. Nu ne-a fost ușor. La modul serios, a fost excelent. Cinci zile foarte frumoase. Am văzut Catedrala. Am fost la Turda, la mină și am vizitat și o cascadă. Peisajele sunt superbe. Am mâncat și tot felul de mâncăruri. Am băut ceva foarte tare, cred că țuică era”.

Dintre spanioli, alți doi fani, Lorenzo și Juan au declarat următoarele: „Am stat o săptămână și a fost foarte plăcut. Restaurantele, oamenii și viața de noapte au fost cele mai bune părți ale vacanței, mai ales că suntem pentru prima dată în România”.

Sursa Foto: Ziua de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here