Impresii de la DreamHack Bucharest 2015

0
851
www.facebook.com/DreamHack.ro

În perioada 24-26 aprilie 2015 a avut loc Dreamhack Bucharest, cel mai mare festival digital din România. Aflat la cea de-a cincea ediţie, evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă la fel ca anul trecut, biletele şi abonamentele fiind puse în vânzare încă de la finalul lunii ianuarie. Organizatorii evenimentului au fost cei de la Professional Gamers League (PGL) brand Computergames.ro

Printre jocurile din 2015 s-au numărat CS:GO, DOTA 2, Heroes Of The Storm, League of Legends, Hearthstone, Minecraft.

Cei de la PGL au făcut echipă cu cei de la Retake şi au creat aplicaţia Retake: DreamHack, menită să îi ghideze pe participanţii la eveniment în cele trei zile de desfăşurare. Aplicaţia cuprinde programul meciurilor, o hartă a spaţiului în care s-a desfăşurat evenimentul, alături de numele tuturor partenerilor şi localizarea standurilor acestora, notificări cu privire la activităţi şi scorul detaliat al turneelor digitale.

20150426_134941

Ce am remarcat la DreamHack Bucharest 2015:

Spaţiul a fost utilizat cât mai eficient posibil, astfel pentru prima dată în istoria evenimentului, au fost amenajate două scene principale. Scena Starladder şi scena PGL , cu nişte ecrane gigantice, transmiteau live meciurile, iar în jurul scenelor erau standurile celor de la NESCAFÉ 3 în 1, ASUS, INTEL, HyperX şi PC Garage.

Pasionaţii de gaming sunt din ce în ce mai tineri. Am văzut adolescenţi, am văzut chiar copii cu părinţi, am văzut şi copii ce nu păreau însoţiţi de vreun adult, care se îmbulzeau la meciuri sau se întreaceau la diverse jocuri, precum Minecraft sau LoL. De altfel aveau concursuri special destinate lor, Cupa Şcolilor la Minecraft şi Cupa Liceelor la League of Legends.

Trendurile în materie de fashion. Am observat că majoritatea persoanelor prezente la eveniment îşi achiziţionaseră nişte căciuli de pluş de culoare verde, care reproduceau casca campionului Teemo din League of Legends. Am vrut să cumpăr şi eu una, dar când am ajuns la stand, mi s-a spus că stocul era epuizat, cum era de aşteptat. În rest, am mai văzut tineri care se plimbau cu nişte cutii în cap: m-am întrebat de ce ar vrea cineva să se plimbe cu un asemenea accesoriu, evident scump, apoi am aflat că se cheamă Creeper Head, inspiraţia fiind Minecraft. Unii mai aveau şi hanorace sau diverse săbii diamant. Magazinele de gaming au succes, indiferent de preţurile obiectelor la vânzare.

Trendurile în materie de gadgeturi. Au fost multe gadgeturi destul de impresionante, dintre acestea amintesc tastaturile şi mouse-urile speciale pentru gameri, cu un design cât mai futurist, care m-au dus cu gândul la roboţii din Transformers.

Cosplayerii. La fiecare pas se găsea câte un om costumat cât mai creativ. Era destul de greu să te apropii să faci poză cu un astfel de personaj, deoarece erau foarte mulţi oameni, în special adolescenţi, împrejurul lui. Câştigătorii probei de cosplay au fost: locul I Bianca Cella Bajenaru cu rolul Xin Xhao, locul II Ştefana Sora cu rolul Skyrim: Armor, locul III Alexandru Gabriel Ilie cu rolul Thorin, proba de grup Assassin’s Creed Romanian Brotherhood şi premiul publicului Ivan Larisa – Ahri, conform datelor de pe site-ul PGL.

DSCN3243
Assassin’s Creed Romanian Brotherhood

 

Facerig Am remarcat acest stand pentru că nu mai auzisem de el şi mi-a atras atenţia plasma de la stand, pe ecranul căreia era un personaj destul de colorat şi de amuzant. Facerig este o aplicaţie care le permite utilizatorilor să întruchipeze un personaj de desene animate sau de film, doar cu o cameră video. Avatarul poate fi personalizat de utilizator după propriile gusturi şi va reda în timp real gesturile acestuia, strâmbăturile şi mişcările capului. Facerig poate fi utilizat cu programe precum Skype, Google Hangouts sau altele care folosesc o cameră video în timp real. Softul este încă în versiunea beta, însă în mai e posibil să se lanseze versiunea finală.

DSCN3246

Câştigătorii campionatelor au fost Team SoloMid la PGL CS:GO Championship Series, Team Liquid la PGL Spring Champions of the Storm , Vici Gaming la turneul de DOTA 2, Stanislav Cifka la Hearthstone, neXt!Please la turneul PGL Spring Legends of the Rift.

Sursă foto:

www.facebook.com/DreamHack.ro

arhivă personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.