marți, ianuarie 18, 2022
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruÎmpăratul muștelor – spectacol urmat de discuții cu adolescenții la Teatrul...

Împăratul muștelor – spectacol urmat de discuții cu adolescenții la Teatrul EXCELSIOR

 Vineri, 30 martie a.c., spectacolul Împăratul muștelor va deveni pretextul unui dialog menit să aducă în prim plan problematici de actualitate, din perspectiva adolescenților de astăzi.

După vizionarea spectacolului, aceștia vor avea ocazia de a se întâlni cu actorii din spatele personajelor pe care le-au urmărit pe scenă în cadrul unei sesiuni de discuții moderate de psihologul Cami Dumitru (Clinica The Mind).

Pornind de la tematica pe o abordează, spectacolul Împăratul muștelor va deveni un punct de reper în dezbaterea unor subiecte precum fenomenul bullying-ului, tranziția complicată de la copilărie la maturitate, piederea inocenței și conviențuirea în cadrul lumii civilizate.

Împăratul muștelor, binecunoscutul roman scris de William Golding, este mai mult decât povestea unor copii pierduți pe o insulă pustie – este o poveste despre maturizare văzută drept constrângere și despre lucrurile inimaginabile pe care un copil este în stare să le facă în condițiile extreme. Deși evacuați din calea războiului atroce și a normelor societății, ei ajung să își „fabrice” propriul război, prinși în ceea ce devine pentru ei o nouă regulă: imperativul supraviețuirii.

Chiar dacă o poveste nu poate schimba lucrurile dintr-o dată, poate să îl facă pe cititorul ei să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme. Acest tip de povești sunt importante pentru că putem recunoaște arhetipurile sa chiar caracterele acestor personaje în copilăria noastră, în școala unde am învățat, spune Tudor Lucanu, regizorul care a pus în scenă adaptarea binecunoscutului roman Împăratul muștelor”, scris de William Golding.

Inițiativă realizată în parteneriat cu Clinica The Mind, în cadrul Programului Școala Altfel.

Clinica The Mind beneficiază de o echipă formată din medici psihiatri și psihologi cu o vastă experiență în domeniu, care utilizează metode de tratament aplicate în concordanță cu cele mai înalte standarde profesionale internaționale.

Cami Dumitru este psiholog clinician și consilier psihologic și are o amplă experiență în terapia de grup cu adolescenți și tineri, grupuri de dezvoltare personală pentru copii, dar și în sfera dramaterapiei și a psihoterapiei pentru adolescenți și familie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular