Imagine și vers. Atelier creativ pentru copii la MNLR

0
41

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), ArtCrowd: Artiști în educație și curatoarea Simona Nastac (Anglia/România) invită pe durata Festivalului Internațional de Poezie București, ediția a VIII-a, 15-21 mai, copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, pentru a descoperi lumea poeziei contemporane, împreună cu autorii pe care îi vor cunoaște personal, dacă nu le sunt chiar vecini sau prieteni pe WhatsApp, Facebook sau Instagram.

Vom porni de la întrebări precum:

De ce ar scrie cineva poezie azi? Au oare toți oamenii capacități creative? Există legături între arta scrisului și arta vizuală? De ce ne uităm mai mult la filme și animații 3D decât la picturi și sculpturi, sau de ce nu citim și ascultăm versuri și povestiri? Putem face oare o legătură între un film și o poezie? Dar între o poezie și un desen?

Ghizi în această expediție vor fi Delia Popa și Liliana Basarab – echipa ArtCrowd: Artiști în educație, două artiste tinere, cu experiență pedagogică. La final vom monta împreună o expoziție cu lucrările realizate, așa cum o fac și artiștii profesioniști. Expoziția va fi văzută de toți poeții români și străini invitați anul acesta la Festivalul Internațional de Poezie din București, unii dintre ei recunoscuți atât pentru textul scris cât și pentru forme experimentale ce combină poezia cu muzica și arta vizuală. Ne așteaptă surprize și un cadru natural excepțional, chiar în cartierul/orașul nostru!

Program:

Marți, 16 mai 2017 – Joi, 18 mai 2017

Casa memorială „Tudor Arghezi Mărțișor, Strada Mărțișor 26

16.00-18.00:    Imagine și vers atelier creativ pentru copii, ArtCrowd Artiști în educație

                        Curator: Simona Nastac

Sâmbătă, 20 mai 2017

Casa memorială „Tudor Arghezi Mărțișor” – Tipografie, Strada Mărțișor 26

12.00:  Vernisaj al expoziției Imagine și vers, lucrări realizate în cadrul atelierului creativ pentru copii, ArtCrowd Artiști în educație, curator: Simona Nastac

Atelierul se va desfășura în 2 grupuri a câte 15 copii cu vârste cuprinse între 10-12 ani.

Acces gratuit în limita locurilor disponibile, maximum 30 de copii.

Așteptăm înscrierile dvs. pe adresa relatiipublice@mnlr.ro sau la numărul de telefon: 0731.003.022

(Persoană de contact: Andreea Drăghicescu, Coordonator PR MNLR FIPB 2017). www.fipb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.