IDENTIC vs IDENTITATE – spectacolul inedit de teatru forum al Timişoarei

0
101
IDENTIC vs IDENTITATE
Prima scenă a spectacolului "IDENTIC vs IDENTITATE"

Spune-mi, protagonistule: Dacă ai interveni într-o situaţie de conflict, cum ai alege să se termine? Spectacolul de teatru forum „IDENTIC vs IDENTITATE” a dat frâu liber publicului timişorean de a-şi imagina soluţiile unor connflicte din cele două scene propuse, sâmbătă, de la orele 20.00 în Halele Timco din Timişoara.

IDENTIC vs IDENTITATE! Ce presupune un teatru forum? Ei bine, asta înseamnă că odată ce scena, scurtă de altfel,  se termină, fiecare dintre spectatori este liber să intervină unde crede acesta de cuviinţă într-un moment anume al scenei şi să încerce să ofere o altă perspectivă a poveştii.

Prima scenă IDENTIC vs IDENTITATE

IDENTIC vs IDENTITATE! Prima scenă a oferit publicului imaginea dintr-un autobuz. O fată musulmană este hărţuită verbal şi îi este confiscat voalul specific de alte două tinere de origine română. Un alt călător din autobuz începe să o filmeze pe fata musulmană, spunând că „este o teroristă”. Intră într-un conflict cu un personaj care îi ia apărarea fetei.

A doua scenă IDENTIC vs IDENTITATE

IDENTIC vs IDENTITATE! A doua scenă prezintă cinci personaje, trei băieţi şi două fete. Unul dintre băieţi este regizor şi le spune celorlalte personaje cum să se poziţioneze astfel încât să formeze o imagine, o fotografie dintr-o realitate. În fotografie, regizorul este un agresor, prefăcându-se că o loveşte pe fata din faţa sa. Celălat personaj, care stă lângă ei, pare să îi încurajeze. Un alt personaj, o fată mai exact, stă în genunchi lângă agresor, implorând să nu facă asta. Ultimul personaj, privitorul, iese din cadrul fotografiei şi îi spune regizorului din fotografie ce semnifică din exterior toate lucrurile acestea. Ultima frază a privitorului este că, personajul feminin care stă în genunchi are o poziţie normală şi specifică unei femei deoarece bărbatul este superior acesteia. De aici conflictul izbucneşte pe tema violenţei sau a nivelurilor de superioritate-inferioritate dintre femei şi bărbaţi.

Dacă ai interveni într-o situaţie de conflict, cum ai alege să se termine? Care ar fi acel fir al poveştii cu care ai jongla?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.