luni, octombrie 18, 2021
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSi74: De la cetățeni pentru cetățeni

i74: De la cetățeni pentru cetățeni

La 4 luni de la lansare, inițiativă cetățenească i74 a strâns peste 21.000 de semnături în mediul online și peste 15.000 de semnături în format fizic. Termenul-limită pentru strângerea semnăturilor este 12 aprilie 2016. În ciuda dificultăților birocratice întâlnite, proiectul va continua să se desfășoare până la expirarea termenului impus de lege. Echipa i74 ia în considerare ca ulterior să propună modificarea legii inițiativelor cetățenești, procedeul de strângere a semnăturilor fiind în prezent arhaic și neadaptat la posibilitățile oferite de tehnologia modernă.

Obiective. i74 are în vedere reformarea Legii statului deputatului și senatorului, iar ca obiectiv complementar schimbarea legii care guvernează instrumentul initiațivei cetățenești, aducând-o la zi. Astfel, elementele pe baza cărora a fost întemeiat demersul i74 sunt: transparența (voturi la vedere, accesibile tuturor cetățenilor), seriozitatea (fiecare absență nemotivată, sancționată cu 1% din salariu) și responsabilitatea (decontările pe baza declarațiilor pe proprie răspundere, interzise; pentru a se deconta cheltuieli, va fi nevoie de documente justificative).

i74 Bucuresti1

Semnături și evenimente. Conform legii, doar semnăturile în original vor fi luate în considerare de către autorități. Semnătura virtuală vine în sprijinul proiectului pentru promovarea inițiativei și pentru a comunica celor care vor să semneze unde și cum o pot face. Cei interesaţi să semneze în original sunt rugaţi să dea un click pe http://www.i74.ro/contacte_locale pentru a vedea care este cea mai apropiată localitate unde se strâng semnături. De asemenea, toți cei intersați sunt rugați să verifice pagina oficială de Facebook a proiectului pentru a vedea unde au loc evenimente de strângere a semnăturilor: www.facebook.com/ini74. În acest sfârșit de săptămână au avut loc evenimente de strângere de semnături în următoarele localități: București, Craiova, Piatra-Neamț, Petroșani, Râmnicu-Vâlcea, Reșița și Târgoviște.

Echipa. Pentru a asigura buna desfășurare a proiectului, există o echipă de proiect (www.i74.ro), ai cărei membri se ocupă de management-ul i74. Le mulțumim tuturor voluntarilor și coordonatorilor din capitală și teritoriu, precum și tuturor celor care sprijină acest demers.

Denisa Nichita
Sunt o fire curioasă. Îmi place să aflu cât mai multe lucruri și să mă perfecționez în cât mai multe domenii cu putință. Ah, da! Uitați încă un lucru.. sunt perfecționistă. Nu îmi place să fac ceva doar de dragul de a îl face. Sunt săgetător. Poate are și asta vreo relevanță. Când nu mă găsiți pe holurile facultății sau la cămin urmărind vreun serial (am o colecție impresionantă de seriale terminate – plăcerea mea nevinovată), mă găsiți în parc, pe bancă, uitându-mă în gol. Nu, nu sunt nebună. Doar că îmi place sa mă bucur de cele mai mici aspecte ale vieții. Mulți îmi spun că sunt ciudată, de parcă ar fi un lucru rău; eu mă mândresc cu asta. Eu sunt Denisa. 🙂
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular