The Human Body- expoziție

0
481

Bodies: The Exihibition a debutat la 20 August 2005 în Tampa, Florida. Expoziția găzduiește peste 200 de exponate constând în corpuri umane disecate în diverse poziții, oferind o perspectivă unică, tridimensională asupra corpului omenesc.

„De ce strănutăm? De ce sunt șoldurile femeii mai mari decat cele ale bărbatului? Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilității? Care mușchi sunt mai puternici: cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseste vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul: bun sau rău? Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspuns vizitând expoziția The Human Body”, anunță organizatorii. „Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să traiască.”

Institutul Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory cercetează și dezvoltă tehnica plastinației pentru conservarea corpurilor umane.

Aceasta constă conservarea definitivă prin înlocuirea apei și a lipidelor din celule cu  acetonă, apoi cu diferite materiale precum cauciuc siliconic lichid sau poliester. Rezultatul final este un organ sau organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular în mod definitiv. Aceasta tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui întreg  organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an.

În premieră în România, expoziția se va deschide în perioada 22 Martie – 30 Iunie 2013, zilnic de marți până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Un eveniment produs de GForce ExhibitionS  și organizat de Events în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Bilete:

Un bilet pentru adulți costă 50 lei de persoană, de marți până vineri, iar în weekend intrarea costă 60 lei de adult.

Pensionarii sau studenții pot intra la expozitie cu 40 lei de persoană, în intervalul marți – vineri, iar în weekend cu 50 lei.

Biletele au fost puse în vânzare pe 6 Martie și se pot comanda și online, prin rețeaua Eventim. Adulții care achiziționează bilete în avans, în perioada 6 martie – 21 martie, beneficiază de un discount de 20%. Oferta este valabilă numai pentru adulți și este disponibilă în număr limitat.

 

Redactor: Cora Popa

Foto: www.contemporarynomad.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.