Începând de luni, 23 noiembrie, Horia Tecău a devenit noul lider mondial pe echipe la tenis alături de Jean-Julien Rojer, culminând astfel cel mai bun sezon din cariera sa.

Echipa româno-olandeză i-a devansat în clasament pe mult mai titraţii fraţii Bryan, care la 37 de ani se apropie de retragere, după o carieră incredibilă cu nu mai puţin de 109 trofee câştigate, dintre care 16 de Mare Şlem.

Horia şi Jules se află la al doilea sezon în care colaborează, însă 2015 le-a adus cel mai răsunător succes de până acum. Dacă anul trecut cei doi jucau toate turneele cu aceeaşi intensitate, anul acesta Tecău şi Rojer s-au concentrat mai mult pe turneele importante. Astfel, cei doi au izbutit să cucerească Wimbledon-ul, cel mai prestigios turneu de Mare Şlem, dar şi Turneul Campionilor în urmă cu o săptămână, disputat tot la Londra. Totodată, ei s-au mai impus la turneele de la Rotterdam şi Sydney şi mai au alte două semifinale de Mare Şlem, la Australian Open şi Roland Garros.

Tecău mai jucase trei finale consecutive la Wimbledon între 2010 şi 2012, în compania lui Robert Linstedt, însă a pierdut de fiecare dată. De această dată însă, Horia şi Jules au învins în finala de la The All England Lawn Tennis and Croquet Club perechea formată din Murray şi Peers în minimum de seturi, scor 7-6(5) 6-4 6-4. Lupta cea mare s-a dat, însă, în semifinale, acolo unde Horia Tecău l-a întâlnit pe fostul său coechipier şi compatriotul nostru, Florin Mergea, care a făcut echipă cu Rohan Bopanna. Horia a câştigat duelul românilor după un meci maraton de cinci seturi, încheiat cu 13-11 în setul decisiv.

Marea supriză a fost însă victoria neaşteptată de la Turneul Campionilor, acolo unde Tecău şi Rojer nu au pierdut niciun set pe tot parcursul turneului, deşi au dat piept cu echipe de renume precum fraţii Bryan sau Dodig/Melo. În finală i-au întâlnit, din nou, pe Mergea şi Bopanna, pe care i-au învins cu 6-4 6-3.

Astfel, sezonul 2015 s-a încheiat cu o serie de rezultate extraordinare pentru tenisul românesc datorită lui Horia Tecău şi Florin Mergea, iar noi aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne va mai rezerva anul următor.

Puteţi vedea în videoclipul de mai jos unul dintre cele mai spectaculoase puncte din acest an de la Turneul Campionilor, cu Tecău şi Rojer protagonişti.

Sursă foto: sport.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here