miercuri, aprilie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internship„Hora” a plecat spre Marea Neagră

„Hora” a plecat spre Marea Neagră

Miercuri, 1 iulie a.c., cei care au plecat spre litoral au avut ocazia să călătorească cu trenul a cărui locomotivă iese din tipare, datorită picturii neconvenționale realizată în premieră de artistul vizual Carmen Nistor.

Colaborarea dintre CFR Călători, Policolor și Carmen Nistor a avut ca rezultat prima locomotivă românească pictată cu motive tradiționale românești, care a fost lansată pe Peronul 14 al Gării de Nord din București. Locomotiva Hora, așa cum a fost denumită de către artist, a fost realizată în timp record în incinta Depoului CFR. În executarea picturii, artistul vizual a folosit excluziv pensula și a utilizat materiale furnizate de Policolor, rezistente la condițiile de exploatare a locomotivei și la cele de mediu.

Adevărata provocare, dincolo de identificarea de soluții și concept, a fost realizarea picturii propriu-zise pe o suprafață atât de mare, conform declarației artistei pentru Europafm.ro: ”Pentru pictarea efectivă mi-am depășit recordul personal de lucru. Am lucrat timp de 5 zile, însumat aproximativ 64 de ore, pentru ca locomotiva să pornească astăzi în cursă. Am avut alături o echipă minunată, începând de la lucrătorii din Depou care au curățat atât de bine suprafața încât nu a mai fost necesară degresarea specifică și terminând cu echipa Policolor care a lucrat pe final, pentru fixarea lucrării”, a declarat Carmen Nistor.

Locomotiva-Hora-800x585

Proiectul Moving Art – HORA este parte a campaniei „Redescoperă Culorile României” și are susținerea Policolor, cel mai longeviv brand românesc de lacuri și vopsele și a CFR Călători, operatorul național de transport feroviar călători. Aceste două branduri românești vor aduce în premieră culoare și un transport prietenos călătorilor.

Costurile campaniei din care face parte acest proiect s-au ridicat la minimum 250.000 de euro, Moving Art – Hora promovând tradițiile românești într-o manieră inedită și atractivă. Pictată cu motive transpuse de pe costumele populare românești, locomotiva a plecat în prima sa călătorie cu „Trenurile Soarelui”, care transportă zilnic aproximativ 18.500 de turiști către litoralul Mării Negre.

LOCOMOTIVA HORA DOI

Potrivit Europafm.ro, Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători, a declarat că operatorul de transport feroviar este deschis proiectelor cu implicare în viața comunității prin care trenul este promovat ca cel mai prietenos mijloc de transport. „Sper ca locomotiva HORA să aducă mai aproape pasagerii noștri nu numai de destinațiile lor, dar și de simbolurile și tradițiile românești”, a declarat Szentes.

 „Trenurile Soarelui” este programul estival de transport al CFR Călători care a început la 12 iunie și se va încheia la 15 septembrie a.c. „Hora” va străbate traseul București-Constanța împreună cu aceste trenuri, urmând ca din toamnă să ajungă și în alte puncte turistice din România pentru a promova în continuare simbolurile tradiționale.

Sursă foto: joienegru.ro, europafm.ro, ziuacargo.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular