Hope and Homes -afiș

Hope and Homes for Children, Consiliul Județean Neamț și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț inaugurează marți, 27 august, de la ora 12:00, casa de tip familial „Felix”, dezvoltată de Fundație și Holcim România în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna” din Piatra Neamț.

La eveniment vor participa Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Piatra Neamț, Cristina Păvăluță, director general, DGASPC Neamț, Alina Cristea, Sustainable Development & Communication Manager, Holcim România și Anamaria Vid-Pop, Manager departament Asigurarea Calității și Psihologie, Hope and Homes for Children.

Hope and Homes for Children a început procesul de dezinstituționalizare (închidere a orfelinatelor) în județul Neamț în parteneriat cu DGASPC Neamţ în anul 2014. Acest parteneriat are drept scop reformarea sistemului de protecție a copilului din județ, închiderea Centrului de Plasament „Elena Doamna” fiind cea mai importantă componentă a acestui parteneriat.

A doua casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children în procesul de închidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna”, Casa „Felix” a fost construită cu sprijinul financiar oferit de Holcim România. 12 copii s-au mutat deja în aceasta în cursul lunii iunie. Casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial, în care se bucură de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viața independentă. Casa „Felix” este cea de-a 110-a casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children în România.

Evenimentul de inaugurare va avea loc în Roznov, Str. Tineretului nr. 695, marți, 27 august 2019, de la ora 12:00.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 109 case de tip familial, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență. 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.