Homosexualitatea, un subiect tabu ?

0
274

Încă din cele mai vechi timpuri, homosexualitatea era considerată a fi un lucru rușinos, ceva ce încalcă toate normele de conduită morală. S-a vorbit puțin despre acest subiect, în special în societățile tradiționale unde religia este la loc de cinste. Valorile familiale au fost dintotdeauna promovate, însă la un moment dat s-a pus întrebarea dacă drepturile tuturor sunt respectate.

Astfel au luat naștere comunitățile care apără drepturile celor care s-au declarat a fi gay sau lesbiene. Istoricii încă nu s-au pus de acord, dar există teorii conform cărora încă din Antichitate ar exista homosexualitatea, mai ales în Sparta. În timp ce unii aduc dovezi incontestabile precum că ar fi existat cupluri de bărbați, alții sunt de părere că este foarte greu de demonstrat acest lucru.

Adevărul ar putea fi undeva la mijloc, cu toate că eu înclin mai mult spre prima ipoteză. Altfel de ce ar fi existat în legile ateniene anumite articole care fac referire la pierderea unor drepturi în cazul în care cetățenii sunt surprinși întreținând relații homosexuale ?

Acum câteva săptămâni, Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, pe întreg teritoriul țării. A fost privită ca fiind o decizie istorică, salutată de către majoritatea persoanelor publice. Cu alte cuvinte, lucrurile încep să decurgă favorabil privind acceptarea căsătoriilor gay.

Referitor la celelalte țări, Irlanda și Slovenia au trecut, de curând, în rândul celor ce au votat legea căsătoriilor între persoane de același sex. De acum înainte, nu se mai vorbește despre căsătorii între gay și lesbiene, ci pur și simplu despre căsătorie.

În Uniunea Europeană 11 țări au legalizat căsătoriile homosexuale, iar la nivel global Slovenia a devenit a 21-a națiune care a acceptat legalizarea acestor căsătorii. Astfel, dacă privim numărul celor ce privesc cu toleranță căsătoriile gay, putem observa cu ușurință că homosexualitatea încă rămâne un subiect controversat.

Majoritatea oamenilor au încă dificultăți în a fi de acord, privind nu tocmai cu ochi buni relațiile între persoanele de același sex. Am întrebat, de curiozitate, niște oameni pe care i-am întâlnit pe stradă, ce părere au despre eventualitatea legalizării căsătoriilor gay și la noi în țară.

Mărturisesc că răspunsurile nu m-au surprins deloc. Dacă unii nu erau totalmente împotriva relațiilor homosexuale, ideea că aceste cupluri ar putea crește și educa un copil, li se părea de-a dreptul descreierată. După părerea lor, un copil nu ar putea să se dezvolte armonios din punct de vedere moral, într-o astfel de familie. Printre motivele invocate au fost absența instinctului matern.

Să vadă un cuplu homosexual pe stradă, cu un copil de mână, pentru unii este pur și simplu prea greu de imaginat. Oricine ar trebui să fie liber să aleagă modul de viață, fără să fie criticat de cei din jur. Din păcate, preconcepțiile împiedică multe cupluri homosexuale să facă pasul de a adopta un copil, un copil care ar avea șansa la o familie, fie ea și homosexuală.

Trăim într-o societate modernă, o societate în care toată lumea ar trebui să aibă posibilitatea de a trăi după bunul plac, fără să sufere oprobiul celor din jur. Consider că sunt probleme mult mai grave care afectează mersul lucrurilor. Căsătoriile între homosexuali ar trebui privite cu mai multă toleranță, în fond acei oameni nu fac niciun rău nimănui. De ce să fim împotriva lor ?

sursa foto: Mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.