Holzindustrie Schweighofer încearcă să intimideze opozanţii din societatea civilă cu procese in instanţă si daune in valoare de 35 000 Euro

0
147

Holzindustrie Schweighofer srl, cu sediul la Sebeş şi Gerald Schweighofer, patronul firmei, au depus cerere de chemare în judecată la Tribunalul Comercial Viena (Handelsgericht Wien) împotriva Asociaţiei Neuer Weg, cu sediul la Făgăraş şi Hans Hedrich, vicepreşedintele asociaţiei.

Schweighofer acuză Asociatia Neuer Weg că ar fi făcut, atât pe blogul www.neuerweg.ro cât şi în emailuri(!) trimise unor jurnalişti din Austria şi Germania (nepublicate de aceştia), următoarele afirmaţii false, calomnioase, la adresa firmei şi a patronului:
1. HS cumpără in mod conştient lemn tăiat ilegal (cazul ‘EIA’). Vezi si aici>>>
2. HS a plătit mită unor functionari publici (cazul ‘Ocolul Silvic Somesul Rece / DS Cluj / Traian Maris)
3. HS a furat lemn in Romania (NW nu a afirmat asta pană la data depunerii cererii de chemare in judecată. Vezi insă aici>>>)
4. HS a făcut uz de fals (de ex. cu privire la capacitatea fabricii de la Reci + ‘ascunderea’ instalatiei de cogenerare de 60MW in procesul de aprobare al fabricii Reci)
5. HS foloseşte certificate ‘ilegale’ (PEFC)
6. HS are o politică de afaceri cu tentă criminală. Vezi aici>>>
7. HS este răspunzatoare de inşelaciune la scară mare (de ex. măsurătoarea cu clupa rotativă, cu daune de 90-130 milioane EUR pentru furnizori şi statul roman).

Valoarea prejudiciului cauzat de aceste afirmaţii se ridică, conform cererii de chemare în judecată, la 35.000 EUR.

În întâmpinarea trimisă ieri, 20. 07. 2015, la Tribunalului Comercial Viena, Neuer Weg invocă următoarele:
1. Declaraţiile făcute de NW pe blogul său sunt adevărate şi s-au făcut pe baza unor documente probatoare şi a unor discuţii cu martori credibili – veridicitatea afirmaţiilor putând fi demonstrată cu uşurinţă în instanţă.
2. Considerăm că acuzaţia de calomnie în urma trimiterii unui email(!) este nefondată, din moment ce informaţiile transmise nu au fost publicate în mass-media.
3. Considerăm că competenţa soluţionării cauzei nu-i revine Tribunalului Comercial Viena, deoarece pârâţii nu se afla în relaţii comerciale cu reclamanţii, având totodată sediul respectiv reşedinţa în altă ţară decât Austria.
4. Pârâţii solicită sprijin financiar din partea statului austriac pentru angajarea unui avocat respectiv a unor experţi cât şi pentru deplasările necesare la Tribunal, deoarece nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru aceasta.

Documentele depuse de HS la Tribunalul Comercial Viena pot fi consultate/descărcate aici http://pdfsr.com/pdf/schweighofer-versus-neuer-weg.compressed.pdf

(în germană, cu unele comentarii scrise de mână, în lb. Romană).

Asociaţia Neuer Weg, cu sediul în Făgăraş/BV, este o organizaţie de protecţia mediului şi patrimoniului, care luptă din 2013 împotriva construirii şi punerii în funcţiune a fabricii de debitare şi prelucrare a lemnului a firmei Holzindustrie Schweighofer, la Reci, judeţul Covasna. Detalii despre procesele în instanţă şi investigaţiile Neuer Weg găsiţi pe www.neuerweg.ro.

Contact: Hans Hedrich | tel. 0752-616128 | email: hanshedrich@gmx.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.