Hippie – cultura rebelilor generației ’60-‘70

0
370

Această cultură s-a format în ținutul american, la începutul anilor ’60 în formă de protest, pe timpul Războiului de Pace, la care a participat și America. Aceștia își reprezentau revoltele, într-o formă diplomatică prin felul lor de a fi, stil vestimentar, stil de viață etc., încercând să readucă pacea la nivel mondial, detestând orice ramură a violenței.

Stilul lor vestimentar fusese unul contradictoriu, în raport cu societatea de atunci, fiind unul controversat de cei care se regăseau în tiparul societății de la acea vreme. Exprimarea lor vestimentară era una vie prin multitudinea de culori, fiind mereu inscripționat un semn al păcii pe unul din articolele lor, aceste două elemente fiind specifice mișcării hippie. Susțineau acest tipar prin cele enumerate mai sus, reușind să iasă în evidență cu autoturismele lor (rulote), fiind asemănătoare felului vestimentar, colorate, semnul păcii, fiind prezent în prim-plan.

Hipsterii, separat de promovarea păcii, favorizau libertinajul și „amorul liber”, reușind să călătorească cât mai mult nepăsându-le de bani, igienă sau de ziua următoare, fiind într-o continuă regăsire spirituală, credința lor având baza la religia hiduistă.

Când această mișcare s-a extins și în Europa, hipioții europeni călătoreau cu ajutorul cărții „Europe on 5 Dollars a Day”, străbătând prin numeroase țări, recunoscându-se după semnul păcii care era prezent pe hainele lor.

Dar ca fiecare cultură aveau și aceștia viciile proprii, unul dintre acestea fiind consumarea substanțelor psihedelice, spunând că aceasta reușește să îi aducă de Dumnezeul lor.

Muzica și primul lor festival

Cultura lor muzicală era una destul de „limitată” la vremea aceea, ascultând rock psihedelic, fiind influențată și de substanțele pe care le consumau.

Woodstock – primul festival al acestei culturi, având loc pe terenul unui fermier din apropierea orașului Bethel, New York, în anul 1969, durata acestuia a fost de 4 zile (15 august – 18 august), prezent fusese și unul dintre cei mai cunoscuți și importanți artiști, raportându-ne la acest gen muzical. Sloganul festivalului a fost unul, profund și sincer pentru cei hippie „3 Days of peace & music„ (3 zile de pace și muzică).

Hippie, mai are o lungă istorie în spatele ei, despre care, cred, că nu ar trebui să lăsăm uitării și să ștergem urmele pe care aceștia ni le-au lăsat, realizând mesajul pe care l-au transmis la acea vreme și faptul că pacea și iubirea sunt două principii după care trebuie să ne ghidăm în viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.