sâmbătă, mai 25, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăHera, noua senzație din peisajul muzicii românești. După X Factor și Eurovision,...

Hera, noua senzație din peisajul muzicii românești. După X Factor și Eurovision, și-a început cariera solo. „Este important talentul, dar la fel de important este cât timp investești în a-l dezvolta”

HERA, cântăreață – compozitoare din București, e noua senzație din lumea muzicală de la noi. O știți de la X Factor, unde a ajuns în finală alături de Trupa B52, dar și de la Eurovision, unde a ajuns pe locul 3 în finala națională.

Studiază muzica de când era mică, iar în prezent este masterandă la Universitatea de Muzică din Bucuresti, la secția “Jazz”.

Din 2019 și-a început cariera solo, ca artist independent. Prima piesă lansată a fost “Broken AF”, urmată de “You Know” și “Run Away”. Cea mai nouă creație muzicală este “Love Is Real”, compusă de Hera împreuna cu colegul ei de la studioul “DarkViolet Records”, Claudiu Nerghes (Klyde).

Cum a început povestea ta cu muzica?

Provin dintr-o familie de muzicieni și la vârsta de 10 ani am decis că vreau și eu să fac muzică și i-am cerut mamei să mă ducă la liceul de artă, așa au început studiile mele muzicale și ulterior tot drumul meu ca om de muzică și artist.

Cum ți-ai ales numele de scenă?


După multe căutări, ca să fiu sinceră, am visat că îmi scriam pe internet numele “Hera”, din acel moment, m-am tot gândit din ce în ce mai mult că acesta trebuie să fie numele meu de scenă.

Ai lansat recent o nouă piesă, „Love is real”, compusă chiar de tine. Care e mesajul din spatele ei?

Subiectul inepuizabil: Iubirea, încrederea în iubire, în regăsirea iubirii, în faptul că este reală, trebuie doar să ne dăm șansa să o primim/oferim.

Din ce te inspiri pentru a-ti scrie piesele?

În primul rând din trăirile mele, după care las imaginația să curgă, e frumos să creezi povești, în care oameni să se regăseasca.

Cum ai descrie experientele X Factor si Eurovision? Ai repeta-o pe vreuna din ele?

Sunt experiențe care cred că de fiecare dată au ceva să te învețe, aș repeta orice îmi oferă șansa să mă exprim artistic, să cânt pe scene mari, să dansez, să fiu eu, plus că în cele două momente importante din viața mea, și X Factor și Eurovision, nu am performat solo, iar acum, după această perioadă grea pentru artiști, este o sete și mai mare de a cânta.

Trupă sau solo? Având în vedere că ai fost în ambele ipostaze, pe care dintre ele ai alege-o și de ce?

Cred că am atins acea încredere și maturitate să aleg cariera solo de fiecare dată, când te bazezi doar pe tine, deții controlul momentului pe care îl interpretezi și este un sentiment mult mai puternic și satisfăcător pentru mine.

Sunt mulți artiști cu voci de excepție, poate chiar majoritatea dintre ei, care nu au studii superioare în muzică, dar au urmat cursuri de canto individuale. Tu ai ales sa urmezi chiar un program universitar în acest sens. Ce te-a făcut să alegi acest drum și cât de mult consideri că te-a ajutat în evoluția ta muzicală?

Este foarte important talentul, dar la fel de important este și ce faci cu el, cum îl cultivi, cât timp investești în a-l dezvolta, toate studiile pe care le-am urmat nu au făcut decât să aducă un plus mie, de aceea am ales de fiecare dată muzica, inclusiv la școală, pentru a acumula cât mai multe informații pentru evoluția mea artistică.

Ce alte pasiuni mai ai în afară de muzică? Ce faci în timpul liber?

Îmi plac activitățile în aer liber, să stau cât mai mult în natură, sunt o fire foarte activă, să merg cu bicicleta, cu rolele, să urc pe munte, mă trezesc dimineața să plimb cățelul, să alergăm prin parc.

Ce planuri de viitor ai?

Lucrez la noi piese, îmi doresc să scot și câteva piese în limba română, pe plan personal, îmi doresc să călătoresc cât mai mult, să trăiesc noi experiențe, mi-am facut un “bucket list” și am început să o pun în aplicare.

Un mesaj pentru cititorii IQool?

Cititorilor IQool, le doresc să își urmeze calea inimii, să aleagă să facă ceva cu pasiune, ceva care le aduce o satisfacție sufletească, să îmbine utilul cu plăcutul și multă baftă în tot.

RELATED ARTICLES

Most Popular