Harta Senzorială a Bucureştiului

0
89

Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului şi ARCUB, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), vă invită să explorați casele vechi, mai puțin cunoscute, ale Bucureștiului, locuri care păstrează încă vie memoria unor personalități culturale remarcabile. Totul, în cadrul unui proiect  inedit:  Harta Senzorială a Bucureştiului.

Episodul pilot al Hărții Senzoriale, proiect inclus în Candidatura oficială  București 2021, va cuprinde opt tururi ghidate programate pentru datele de 21, 23, 24, 29 septembrie și 1, 2, 7, 9 octombrie, de la ora 19.00. Incursiunea în arhiva timpului începe cu vizita la Casa Memorială „George şi Agatha Bacovia” (Strada George Bacovia 63, Sector 4, Bucureşti), aflată în custodia Muzeului Naţional al Literaturii Române și va continua cu Casa „Sturza Pop”, Casa „Mușatescu” și Casa „Bercovici”.

          Pentru a recrea atmosfera specifică și emoția întoarcerii în timp, se vor folosi instalații video și audio, actori și invitați speciali legați de aceste locuri și de oamenii care au trăit sau trăiesc încă aici.

Participarea la tururi este gratuită și se face pe baza unei înscrieri prealabile pe http://hartasenzoriala.com/tururi/  sau prin e-mail la adresa  povesti@hartasenzoriala.com. Numărul maxim de participanți la fiecare tur este de 15 persoane. Detalii şi informaţii suplimentare sunt disponibile pe  www.hartasenzoriala.com 

Casa Memorială „George şi Agatha Bacovia”

Casa în care a locuit poetul George Bacovia (1881 – 1957) între anii 1933 şi 1957, devine expoziţie memorială în anul 1966.

În acest spațiu sunt expuse manuscrise, fotografii, obiecte şi documente care au aparţinut poetului şi soţiei sale, Agatha Bacovia (1895 – 1981), precum şi câteva desene realizate chiar de către George Bacovia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.