Guess Who’s Coming To Dinner

  0
  156

  MV5BMTY5NDQxMDE3OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjkxNjMyMQ@@._V1__SX1303_SY615_

  Guess Who’s Coming To Dinner este un film din 1967 regizat de Stanley Kramer cu un subiect sensibil, abordat dintr-o perspectivă relaxată și o distribuție de calitate care fac să merite cele 108 minute de călătorie cinematografică. Cu două premii Oscar câștigate, pentru cea mai bună actriță în rol principal și pentru cel mai bun scenariu, lungmetrajul pune laolaltă un strop de comedie și unul de dramă, a cărui intrigă este declanșată de dorința firească a doi tineri de a se căsători. Un amănunt ar putea însă să le strice planurile.

  Johanna sau Joey (Katharine Hougthon) vine pe neașteptate acasă în San Francisco din vacanța în Hawaii pentru a le aduce la cunoștință părinților săi, Christina și Matt Drayton, interpretați de Katharine Hepburn și Spencer Tracey, că vrea să se unească pe viață cu John Prentice (Sidney Poitier). Acesta este un doctor renumit la nivel internațional, dar faptul că este negru i-ar putea împiedica pe cei doi să-și împlinească visul, căsătoria interrasială fiind încă interzisă în 16 state ale Statelor Unite ale Americii. Cu o educație liberală, în conformitate cu învățăturile pe care părinții i le-au transmis, Joey nu înțelege reticența lui John cu privire la reacția acestora la aflarea veștii. Și cum teoria este validată doar de practică, Matt Drayton trebuie acum să-și demonstreze afirmațiile și convingerile privind egalitatea între oameni. Lucrurile par să devină și mai interesante când apar în scenă și alte personaje. Ghiciți cine vine la cină?

  guess-whos-coming-to-dinner-983887l-imagine

  Acțiunea spectaculoasă și răsturnările de situație sunt detronate aici de firul unui dialog continuu, argumentat și susținut de fiecare dintre personaje, care este în același timp presărat de glume și ironii care detensionează atmosfera. Tocmai de aceea nu m-a atins neapărat problema care se discută pentru că m-a impresionat mai mult modul în care interlocutorii vorbesc.

  Vizionare plăcută!

  Sursă foto: imdb.com