miercuri, aprilie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruGRUPUL RENAULT ROMÂNIA SUSȚINE ACCESUL LA EDUCAȚIE, ARTĂ ȘI CULTURĂ ÎN PARTENERIAT...

GRUPUL RENAULT ROMÂNIA SUSȚINE ACCESUL LA EDUCAȚIE, ARTĂ ȘI CULTURĂ ÎN PARTENERIAT CU INSTITUTUL FRANCEZ DIN ROMÂNIA

O nouă serie de evenimente culturale vor debuta în această toamnă la Institutul Francez din România, instituţie pe care Grupul Renault România o sprijină în cadrul unui parteneriat dedicat publicului din țara noastră. Astfel, pasionații de literatură vor avea ocazia de a le cunoaşte pe laureatele premiilor Goncourt, Leila Slimani şi Catherine Cusset, iar iubitorii de film și artă vor putea participa la două mari festivaluri, Clujotronic (Cluj) şi Festivalul Filmului Francez (București și alte 7 orașe din România).

„Grupul Renault România se implică de mult timp în viața comunității, în viețile românilor. Construim parteneriate durabile, atât la nivel internațional, cât și aici, în țara noastră. Încurajăm inovația și accesul la educație, în formele ei diverse. Pentru mulţi dintre colegii noştri, Institutul Francez simbolizează aprofundarea limbii franceze și o mai bună înțelegere a originii companei noastre, acum prezentă în 127 de țări. Pe de altă parte, evenimentele anunțate de Institutul Francez și Grupul Renault România vor prilejui celor interesați întâlniri cu oameni valoroşi din literatură, film şi artă, dar și cu modelele noastre din gamele Renault și Dacia”, a declarat Adina Ionescu, director Comunicare şi Responabilitate Socială Grup Renault România.

„Grupul Renault România este un partener de cursă lungă pentru Institutul Francez din România şi acţiunile noastre se înscriu intr-o dinamică de colaborare şi de parteneriat structural a celor două entităţi. Împărtăşim valori comune precum inovaţia demersurilor, creativitatea, emoţia, imaginaţia, puse în serviciul unor concepte, unor produse culturale sau de cooperare inovatoare. În domeniul cărţii, al digitalului sau al cinematografiei construim împreună proiecte culturale dar şi viziuni, noi perspective, noi orizonturi. Domeniul cultural şi cel economic merg împreună la drum în beneficiul publicului şi al dezvoltării”, a declarat Christophe Gigaudaut, Consilier de cooperare și acțiune culturală și Director al Institutului Francez din România.

Agenda evenimentelor de la Institutul Francez din Romania, organizate în parteneriat cu Grupul Renault România

25-29 septembrie

Întâlnire cu Catherine Cusset, scriitoare franceză, premiată Goncourt pentru volumul „Un brillant avenir”

29 septembrie-1 octombrie, Cluj

Clujotronic Electro arts Festival reuneşte proiecte inovative şi inedite de artă digitală contemporană, încă din 2012.

24-27 octombrie, Bucureşti

Întâlnire cu Leila Slimani, jurnalistă şi scriitore de orgine franco marocană. A obţinut premiul Goncourt pentru cartea, „La chanson douce”

9-19 noiembrie, România

Festivalul filmului francez

22-26 noiembrie, Bucureşti

Premiile Goncourt în standul Dacia la târgul de carte Gaudeamus

RELATED ARTICLES

Most Popular