Sigur ați auzit cu toții că au apărut minunatele filme 4DX și în România, tehnologia cinematografică revoluționară, ce îți provoacă cele cinci simțuri și îți garantează că experiența vizionării unui film se va transforma complet. Sau cel puțin așa promit. M-am decis să merg și să trăiesc pe propria piele senzațiile puternice atât de lăudate. Mișcare, ploaie, vânt, ceață, mirosuri, sentimentul că faci parte din film, toate într-un singur pachet! Ei bine… nu! Nu este deloc așa și de aceea vreau să vă povestesc despre prima mea experiență la un film nu numai 4DX, dar și de groază. Știu, sună de-a dreptul înspăimântător, ca să nu mai spun de toate avertizările prezentate înaintea filmului: „Persoanelor cu boli de inimă și probleme cu tensiunea arterială nu le este indicat să participe la un astfel de film!”. Am crezut că o să ajung la spital, cam atât de amenințător suna! Însă, mă bucur că am fost curajoasă și „am rezistat”. La ce am rezistat, vă întrebați? La filmul „Poltergeist”.

 poltbar

Haideți să vă spun câte ceva despre plot-ul filmului, singurul lucru care m-a îndemnat să îl văd, deoarece filmul nu ne prezintă o poveste banală, ci o idee chiar destul de originală. Totodată, „Poltergeist” este un remake al filmului deja celebru, cu același nume, din 1982. Povestea debutează cu o familie obișnuită  care decide să își mute domiciliul în alt oraș. Avându-l ca protagonist pe Eric Bowen, un tată care își pierde locul de muncă, aceștia reușesc să găsească o casă pe placul lor și încearcă să își creeze o nouă viață. Primii care au început să realizeze că noul loc este ciudat sunt cei trei copii ai lor, în special fiica cea mică, Madison, care este răpită de spiritele ce domină casa, într-un mod greu de înțeles. Astfel, familia apelează la ajutorul unui specialist în domeniu, Carrigan Burke,  dar şi la  Dr. Brooke Powell, fosta soţie a lui Carrigan, parapsiholog la o universitate locală. Aceștia reușesc, însă cu prețul vieții Dr. Carrigan Burke, să o recupereze pe Madison din lumea spiritelor și să plece din acea casă.

maxresdefault

Groază și teroare în unele scene, că doar am fost să văd un horror în 4DX, însă hai să ajungem și la efectele speciale cu care am avut de-a face la acest film, efecte care au transformat, pe alocuri, groaza în comedie. Inițial, mișcările scaunelor făceau ca întreaga sală să pară a fi la bordul unei nave de croazieră care se mișcă în bătaia valurilor. În plus, toate zgâlțâielile și toate mișcările bruște ale scaunelor te fac să pierzi șirul evenimentelor din film. Totodată, crivățul care adia în întreaga sală m-a făcut să mă gândesc să iau cu mine o păturică și niște haine mai groase data viitoare când voi mai viziona un film în 4DX. Și ajung la partea cea mai amuzantă în care, dacă ai de gând să ronțăi ceva în timpul filmului, să știi o să îți plouă în floricelele de porumb sau în nachos destul de serios. La înghețată nici să nu te gândești! 

 poltergeist-original

Ce-i drept, toate aceste efecte speciale au acaparat povestea terifiantă a filmului. Majoritatea spectatorilor erau mai fascinați de ceea ce se întâmplă în sală, decât de ceea ce se proiectează pe ecran. Însă este o experiență nouă pentru publicul din România și vă recomand să mergeți să vizionați un film în 4DX, fără să vă setați niște așteptări prea mari! Aveți grijă să nu vă sece și buzunarul o asemenea investiție, că nu o să găsiți chiar prețuri studențești la bilete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here