„Grigore Antipa – 150”

  0
  44

  Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați vă invită să vizitați expoziția temporară „Grigore Antipa – 150”, care va fi găzduită în perioada 10 octombrie 2018 – 28 februarie 2019 la sediul Complexului din Str. Regiment 11 – Siret, nr. 6A, Galați.

  Expoziția care a putut fi admirată la București, Botoșani, Dorohoi și Roman aduce un omagiu lui Grigore Antipa, personalitate complexă, ctitor de instituţii culturale şi de cercetare, dar și diplomat apreciat al epocii sale, deschizător de drumuri în mai multe domenii ale știinţei. Marele savant a fost primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de biosociologie şi bioeconomie. Dar, să nu uităm că opera cea mai dragă a lui Grigore Antipa a fost și rămâne Muzeul Naţional de Istorie Naturală din București, unul dintre cele mai vizitate și îndrăgite instituții de cultură din România.

  Vă vor călăuzi prin viața savantului 16 panouri foto precum și câteva piese cu valoare științifică, istorică şi documentară, care fac parte din patrimoniul muzeului bucureștean şi care au fost personal colectate și studiate de Dr. Antipa. Grație fotografiilor și documentelor expuse, care au supraviețuit încercărilor istoriei, veţi putea descoperi personalitatea marcantă a savantului român.

  Expoziția va rămâne deschisă pentru public până în data de 28 februarie anul viitor.

  Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.

  Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului „Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.