Greva CFR pe scurt: „Nu știm dacă vine trenul, ziceți mai repede ce bilet vă dau!”

Greva CFR, martie 2017

Cum a arătat greva CFR prin ochii unui călător? Cam așa:

20:03. Merg la Constanța. Grabă mare, trebuie să iau bilet. Trenul pleacă la 20:20. (CFR: Hahahas-ocrezituhahaha)

20:08. Coada merge greu. Lumea se ceartă. Ajung la tanti vânzătoarea de bilete. Întreb: „Vine trenul de Constanța la 20:20?” Răspunde nervoasă, o mai întrebaseră ceva niște bărbați dinaintea mea: „Nu știm dacă vine trenul, ziceți mai repede ce bilet vă dau!” În gândul meu: „Cum nu știți?! Păi dacă tu nu știi eu ce fac? La ce-mi mai dai bilet?” Cu voce tare: „Constanța 20:20” (Hahahavisezihahaha) Ajung la tabelul cu informații. Constanța? Ai vrea tu! Stau ce stau, merg la biroul de informații:

  • Pleacă trenul spre Constanța de la 20:20?
  • Nu știm. Trenul e în Brașov, nu știm dacă vine. Și, dacă vine, nu știm dacă pleacă. Așteptați!

Ok, tanti. Hai c-aștept. Apare și miracolul. Constanța apare în tabel. 30 de minute întârziere. Hai că nu e așa de rău, merge. Stau ce stau. Se schimbă. 50 de minute întârziere. „Hai că dacă pleacă la 21:30 e bine.”

Se face 21:04. Beau o cafea. (proastă idee, sunt prea trează pentru prostia asta) Digi24 se învârte printre călătorii revoltați. Nimeni nu îmi ia interviu. Păcat, aveam chef de vorbă.

21:10. 120 de minute întârziere. „I’m out”

Poate sunt povești mai interesante despre greva asta. Ce-i drept, am citit mai rău. Un nene mecanic a oprit trenul în Arad pe câmp. Așa a vrut el. Mai bine că nu am urcat. Cine știe ce surprize aveam.

Logica CFR-iștilor:

Gigel: N-avem bani. Ce să facem ca să avem bani?
Mioara: Hmm, eu zic să facem grevă!
Gigel: Da bă, ce idee mișto. Așa facem. Da’ știi cum? Nu blocăm trenurile complet. Mergem când avem noi chef. Sigur dacă-i lăsăm pe ăștia în gară așteptând fac chetă și ne măresc salariile. Se rezolvă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here