AFIS MIC JAZZ FEST

În 2014 Green Hours sărbătoreşte 20 de ani de la naşterea clubului de jazz şi teatru cu acelaşi nume şi invită iubitorii de muzică la ediţia a 6-a, upgradată, a festivalului de jazz iniţiat în 2008.

Green Hours CITY JAZZ Fest – 6 se va desfăşura în perioada 29 mai – 1 iunie, iar cu ocazia celebrării celor 20 de ani de viaţă Green, evenimentele muzicale live vor depăşi matca locaţiei tradiţionale din Calea Victoriei 120. Astfel, 4 din cele 12 concerte ale festivalului vor avea loc în alte 3 spaţii binecunoscute ale Bucureştiului, şi anume la Sala ARCUB, la Clubul Ţăranului (curtea interioară a MŢR) și în Sala BERLIN (Control Club).

Green Hours CITY JAZZ Fest – 6 este organizat în absolută independenţă, bazându-se însă pe un staff pe cât de minim pe atât de dinamic şi pe sprijinul unor prieteni ai jazz-ului. Unul dintre motoarele principale care îi îndeamnă pe aceştia să persevereze, chiar în vremurile tot mai tulburi pe care le trăim, este dorinţa de a „exporta” şi de a răspândi ideea că atmosfera de boemă artistică & culturală cu care cel mai vechi club din România a obişnuit publicul este benefică şi posibilă în continuare.

Festivalul eminamente cultural organizat de Green Hours a devenit un reper anual în peisajul artistic bucureştean. Ca în fiecare an, dar parcă mai abitir la această a 6-a ediţie, muzicieni de mare valoare, atât din România cât şi din întreaga Europă, vor fi prezenţi pe scenele festivalului, cu proiecte consacrate sau noi.

Ca evenimente „în premieră” în România, subliniem:

  • Prezenţa vocalistei Caecilie Norby din Danemarca, în duo cu marele violoncelist şi contrabasist suedez, Lars Danielsson;
  • Recitalul extraordinar (Solo Piano) al lui Stefano Battaglia (IT);
  • Întâlnirea iniţiată de Green Hours între vocea Mariei Răducanu şi acordurile de contrabas şi de pian ale „greilor” Carlos Bica (PT) şi Carsten Daerr (DE);
  • Prima prezenţă în România a trio-ului Colin Vallon,  tânăr grup elvețian care cucerește în acest moment Europa – un concert de neratat;
  • Dintre muzicienii români, Iordache prezintă pentru prima dată într-un festival cel mai recent album al său: Garden Beast;  Mircea Tiberian va fi invitat special la prima apariţie pe scenă a proiectului româno-italian Paolo Profeti Quintet;
  • Nu în ultimul rînd, Vlaicu Golcea  a imaginat special pentru  festival, un program numit „Dance Floor Entropy”, bazat pe remixarea dinamică a unora dintre piesele celor 4 albume pe care le-a semnat la Green  Records.

Tag-urile ediţiei a 6-a rămîn aceleași din anii precedenți, dar cu completări: JAZZ, relaxare, independenţă, Green Hours, tinereţe, valoare, MŢR, contemporan, UrBaN, grădină, Boemă, curiozitate, Clubul Țăranului, internaţional, BUCUREŞTI, cultură, Sala Berlin, outdoor, INOVATIV, indoor, ARCUB.

Programul complet GHCJFest 2014, precum şi  detalii – inclusiv organizatorice – se regăsesc pe site şi pe pagina de Facebook.

Sunteţi aşteptaţi cu drag, începînd din 29 mai, în cele 4 locații ale Green Hours CITY JAZZ Fest – 6, pentru a vă bucura de jazz în formele sale actuale. Mereu diferit, mereu proaspăt, mereu incitant.