Pentru iubitorii de frumos şi artă, locaţia Green Hours nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu toţii ştiam de spațiul din Calea Victoriei 120  unde, în acel mic subsol îndrăgit de mulţi dintre noi, puteam urmări aproape în fiecare seară concerte de jazz şi piese de teatru contemporan.
Green Hours s-a născut în 1994 ca primul club integral artistic din România. Voicu Rădescu, omul din spatele a tot ce poartă numele de Green astăzi, a fost cel care a dat start şi proiectului Teatrul Luni de la Green Hours pe 1 decembrie 1997 prin premiera spectacolului „Chantan au lait” cu Maia Morgenstern și Dorina Crişan Rusu la pian, pe versuri de Mircea Dinescu, Ienăchiţă Văcărescu şi Joshua Sobol.
Astfel a luat naştere primul teatru independent din Romania. Actori şi actriţe, astăzi cunoscuţi nouă, şi-au făcut debutul pe mica scenă a clubului. Spectacolele de la Green Hours şi-au câştigat de-a lungul anilor un auditoriu din ce în ce mai numeros, atrăgând totodată colaborarea a din ce în ce mai mulţi tineri artişti ai scenei.
Clubul devine cunoscut şi prin serile de jazz, blues sau de muzică electronică și alternativă, unde i-a avut ca invitați printre alţii pe: Johnny Raducanu, A.G. Weinberger, Lucian Ban, Ada Milea, Marius Popp, Solothurnmann (Elvetia), Harold Rubin Quartet (Israel), Urma, Aievea, Kumm (Cluj), Blazzaj (Timișoara), Maria Răducanu, Luiza Zan și mulți alții.
Anul trecut s-au împlinit 18 ani de Green Hours şi 15 ani de Teatrul LUNI! Şi totuşi povestea a fost pe cale să se încheie.  Însă Green Hours nu a cedat, ci s-a dezvoltat în Green Hours 2! Locaţia s-a schimbat. Dar restul a rămas la fel, spiritul green fiind înca prezent!
Noul Green se afla în complexul sportiv Dinamo, lângă bazinul de polo. Spaţiul este mai mare şi foarte frumos aranjat. S-au donat măsuţe şi scaune (se pot dona în continuare), totul transformându-se într-un loc intim, numai bun pentru a continua istoria green-ului! Se pot urmări în continuare concerte şi piese de teatru, iar pentru rezervari folosiţi cu încredere numărul de telefon 0788.452.485 (intre orele 11-18) sau adresele de mail teatru@greenhours.ro, concerte@greenhours.ro .  Pentru a ajunge cu bine la destinaţie vă ajutăm cu harta locaţiei.

Foto: Mihaela Rădescu

Pentru program sau mai multe detalii vă recomandăm www.greenhours.ro

 

 

Sursa: occupygreenhours.wordpress.com

Redactor: Nicoleta Barbu

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here