Grădina zoologică Târgu Mureș deschisă în pandemie

0
787
grădina zoologică

În drum spre grădina zoologică vei găsi numeroase pancarte colorate cu animalele care se află acolo. Aproape de intrare se găsesc rulote cu dulciuri și magneți de frigider pentru turiștii pasionați de colecționarea acestora sau accesorii precum lanțuri, brățări și multe altele. La intrarea în incinta grădinii zoologice se găsesc aparate pentru dezinfectarea mâinilor pentru protecția vizitatorilor, iar măștile sunt obligatorii.
Grădina Zoologică este unul dintre punctele de atracție din Târgu Mureș. Lucrătorii hrănesc animalele și fac ordine pe teritoriu, în timp ce administrația face ultimele calcule înaintea sosirii sezonului rece.
La intrare oamenii erau foarte fascinați de sculpturile de piatră asemănătoare leilor, aceștia făceau poze pentru a-și alcătui amintiri la albumul lor. Mergând mai departe spre viețuitoarele puse în aranjamente specifice traiului lor, cangurii și-au făcut apariția într-un mod jucăuș sărind dintr-o parte în alta și dându-se în spectacol cu înfățișarea lor minunată de dimensiune mică.

Babuinii și maimuțele de mai multe feluri nu și-au lăsat nemarcată prezența prin splendoarea lor. Fiind mai multe familii, existau și pui de maimuță care lumea îl asemăna cu un copil. Multă lume le făceau poze și mulțimea de oameni care le priveau erau mirați la cât de deștepte sunt. Curățau bananele și portocale singure cu degetele micuțe și păroase, făceau orice gest la fel ca și oamenii. Într-o cameră specială unde se aflau alte tipuri de maimuțe oamenii le hrăneau cu popcorn și portocale iar acestea le întindeau mâna ca și gest de mulțumire.

Un moment plin de extaz ,care a marcat oamenii să stea pe loc a fost răgetul felinelor sălbatice, iar spectacolul lor de zgomote puternice a făcut furori printre oameni. Toți erau încremeniți, pentru că nu au mai auzit un astfel de răget în realitate doar la televizor sau pe youtube, spun oamenii entuziaști făcând filmulețe și poze.

Plimbându-mă prin grădină, am întâlnit lângă urși un vizitator care era împreună cu fiica sa. L-am întrebat cum se simte în cadrul grădinii zoologice și care este părerea lui despre aceasta, mi-a spus că se simte foarte bine, deoarece este un sentiment plăcut să te poți afla între acele animale pe care nu știai dacă vei avea ocazia să le vezi la noi în țară, ci doar la tv.

Am mai întrebat oameni din jur ce le-a plăcut cel mai mult iar răspunsurile au fost variate. O fată în jur de 20 ani mi-a spus că cel mai mult a adorat felinele, deoarece îi place foarte mult cum își evidențiază excelența. Prietena ei, mi-a spus că vizitarea grădinii zoologice pentru ea înseamnă relaxare. A mai spus că îi place să vadă papagalii din voliere,fiind o mare pasionată de ceea ce ține de ei. „Cel mai mult îmi place să mă uit la papagalii mari, de exemplu, rasa Ara și Micul Alexandru. Sunt așa mari și grandioși încât m-aș uita toată ziua la ei”, descrie ea cu o mare sclipire în ochi.

Intrarea costă 5 lei pentru Copii (între 2-12 ani) și pensionari , 2,5 lei pentru grupuri de copii organizate, 10 lei pentru elevi și studenți (până la 35 ani) și 20 lei pentru adulți. Programul de vizitare este între 09:00 și 17:00.