sursă foto: techway.ro

Din luna mai, Google Maps va introduce două funcții noi, mai exact vremea și calitatea aerului. Ele vor fi disponibile pe android, IOS, dar și desktop.

Va avea o interfață nouă prin care sunt oferite variantele de rute către destinație și va oferi o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație.

Indiferent că este condus, transport în comun, mers pe jos, utilizatorii vor putea să vadă și să compare cât timp durează să ajungă la destinație în fiecare mod de transport.

Google Maps
sursă foto: laptrinhx.com

Google spune că introduce aceste instrumente într-un moment în care cererea de călătorie crește considerabil. În aprilie 2021, compania spune că găsirea de hoteluri a atins punctul culminant în ultimii 10 ani, cu „restricții de călătorie pe țări”, de asemenea, la un nivel istoric.

Veți vedea mai multe destinații pe hartă, inclusiv orașe mai mici și parcuri naționale și dacă aveți în vedere un anumit tip de călătorie, puteți filtra destinații pentru interese cum ar fi în aer liber, plaje sau schi. Dacă doriți doar să vedeți orașe cu aeroport, selectați zboruri numai în „Mod de călătorie”. Când alegeți o destinație, vă vom arăta dacă există o recomandare de călătorie sau o restricție și, pe lângă cele mai bune zboruri, veți vedea și alte informații utile pentru planificarea călătoriei dvs., cum ar fi hoteluri, lucruri de făcut, cel mai bun moment pentru vizită și multe altele.” declară Google.

Noua interfață va fi disponibilă la nivel global din luna iulie, pentru desktop, Android și iOS. De asemenea, Google Maps va oferi informații despre rute ”eco-friendly”, afișând alerte atunci când șoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricții de acces pentru mașini, pentru reducerea poluării.

sursă informații: libertatea.ro, 9to5google.com, laptrinhx.com