Google Maps își va ghida utilizatorii chiar și fără conexiune la internet

0
138

Cei mai mulți dintre posesorii de smartphone au folosit măcar o dată Google Maps. Serviciul gratuit de navigație al gigantului din Mountain View este foarte bine pus la punct, actualizat regulat și incorporează o grămadă de funcții interesante, care nu sunt foarte evidente la prima vedere.

Care este cea mai mare problemă a sa? Necesită o conexiune constantă la internet. Iar pentru că în 2015, există  în continuare foarte multe zone fără semnal, Google Maps are toate şansele să vă ajute să vă rătăciţi. Ca sa nu mai spunem că, în momentul în care ieșiți din țară, același Google Maps poate fi, fără eforturi prea mari, principalul motiv pentru o factură fabuloasă la telefon.

Din fericire însă, odată cu trecerea timpului, inginerii gigantului din Mountain View au tot căutat soluții pentru această problemă. Rezultatul? De curând, Google a început să introducă o nouă versiune a aplicației sale cartografice Google Maps, care poate ghida utilizatorii până la destinație, chiar dacă aceștia nu au acces la internet.

Ideea de bază este cât se poate de simplă: în timp ce folosiți Google Maps offline veți avea acces nu doar la harta efectivă, ci la întreaga funcționalitate a versiunii online, inclusiv partea de căutare pentru puncte de interes, navigare GPS sau detalii aferente diverselor obiective, precum rating-uri, informații de contact sau program de funcționare. Descărcarea hărților în Google Maps poate fi realizată doar folosind o conexiune WiFi, pentru a preveni costurile suplimentare. După finalizarea operațiunii, dacă nu aveți o conexiune la internet pe mobil sau aceasta nu este stabilă, automat veți folosi hărțile salvate offline.

De asemenea, nu puteți alege să folosiți Google Maps offline sau online, interfața fiind aceeași în ambele cazuri, iar tranziția dintr-un mod în altul are loc în funcție de disponibilitatea conectivității internet, fără intervenția voastră.

Google Maps offline se limitează deocamdată la aparatele care utilizează Android, sistemul de exploatare mobil al Google, însă urmează să fie lansată în curând și o versiune pentru iPhone și iPad al Apple.

Sursă foto: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.