Google surprinde anul acesta prin lansarea telefoanelor Pixel si Pixel XL
Compania a renunțat la lansarea smartphone-urilor Nexus și a introdus o serie nouă, numită Google Pixel. Din aceasta fac parte modelele Pixel şi Pixel XL, cu caracteristici tehnice care le încadrează în categoria high-end.
Din detalii de design, se va putea observa că Google a urmărit modelul consacrat de realizatorii telefonului iPhone, mergând probabil pe principiul: „If you can’t beat them, copy them.”
În continuarea articolului veți putea afla toate detaliile de design, dar și caracteristicile tehnice ale noilor telefoane Google.
Design
În ceea ce privește designul, Google a ales o abordare minimalistă. Carcasele unibody sunt realizate din aluminiu şi ambele modele dispun de slot USB Type-C. Deși s-a folosit aluminiul, merită menționat faptul că jumătatea superioară a telefoanelor are o suprafață din sticlă. Senzorii de amprentă sunt poziţionaţi pe partea din spate a telefoanelor. Telefoanele sunt disponibile în trei nuanţe, numite de Google astfel: Quite Black, Really Blue (ediţie limitată) şi Very Silver. Google Pixel și Pixel XL par destul de atrăgătoare în imaginile de prezentare și ar trebui să ofere o senzație plăcută la atingere.
Caracteristici tehnice
Hardware
Google Pixel și Pixel XL sunt dotate cu procesoare Snapdragon 821, cu frecvență de 2,15Ghz, 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare va fi de 32 sau de 128GB, cu posibilitatea de a-l extinde cu un card microSD de până la 256GB. Google Pixel are un display de 5 inch cu rezoluție full HD, iar Google Pixel XL vine cu un ecran QHD cu diagonală de 5,5 inch. Bateria pentru Google Pixel va fi de 2,770 mAh, iar cea din Google Pixel XL va fi de 3.450 mAh. Smartphone-urile Google includ jack audio de 3,5 mm şi tehnologie de încărcare rapidă a acumulatorului. Google promite că, dacă sunt ţinute 15 minute la priză, telefoanele oferă o autonomie de şapte ore.
Camere foto
Camerele foto pe ambele telefoane sunt de 12,3 (cea principală), respectiv 8MP (cea frontală). Un sistem giroscopic va asigura stabilizarea pentru partea de video, însă pentru partea de foto nu există stabilizare optică. Deoarece Google nu a inclus această tehnologie pe telefoane, ansamblul camerei nu iese în relief ca la iPhone 7 sau Galaxy S7.
Software
Google Pixel și Google Pixel XL nu vor avea parte de Androidul clasic, ci au un launcher special care arată ușor diferit.
Dar nu e vorba numai despre aspect: Google Pixel și Pixel XL sunt primele smartphone-uri cu Gooogle Assistant integrat. Google Assistant este un asistent virtual care poate înțelege chiar și cerințe complexe, cum ar fi ”Arată-mi fotografiile făcute în Londra” și, prin comenzi vocale, poate îndeplini sarcini precum rezervarea unei mese la restaurant sau setarea unui memento în calendar. Google Assistant va funcționa împreună cu Google Now.
În plus, Google Pixel și Pixel XL sunt compatibile cu platforma Daydream, dedicată realității virtuale, iar utilizatorii vor primi spațiu de stocare în cloud nelimitat. Acest ultim aspect este important, pentru că telefoanele vor putea migra direct conținutul din spațiul de stocare în cloud, pentru a elibera memoria telefonului.
Pixel şi Pixel XL rulează Android Nougat 7.1 şi vor primi actualizări software cel puţin doi ani de acum încolo.
Preț
Preţurile sunt cuprinse între 650 de dolari (cea mai ieftină variantă Pixel) şi 870 de dolari (cea mai scumpă variantă Pixel XL).